Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
16/04/2007

Πρόβλημα εφημεριών και ομολογιακό παιχνίδι στα Νοσοκομεία

Επίκαιρη ερώτηση του Θανάση Λεβέντη προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Η τροπολογία για αναβολή εφαρμογής της Κοινοτικής οδηγίας περί ωραρίου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών που πέρασε εν μια νυκτί από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  είχε δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, στην πληρωμή των εφημεριών και τη λειτουργία των Νοσοκομείων.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί σε όλη τη χώρα έχουν προσφύγει στα δικαστήρια ενάντια στην αντισυνταγματική και αντικοινοτική απόφαση του Υπουργείου Υγείας σε πολλά δε Νοσοκομεία βρίσκονται σε επίσχεση  εργασίας επειδή δεν καταβάλλονται οι δεδουλευμένες εφημερίες.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, παρέχοντας απλήρωτη εργασία, οδηγούνται σε αυτές τις αποφάσεις εξαιτίας του ότι οι επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναπέμπουν τα εντάλματα πληρωμής των εφημεριών για λόγους αναδρομικότητας και αντισυνταγματικότητας της τροπολογίας.

Και ενώ επικρατεί αυτή η εκρηκτική κατάσταση  στα Νοσοκομεία  τα οποία συγχρόνως είναι καταχρεωμένα, αποκαλύφθηκε «παιχνίδι» με τα ομόλογα αποκαλύφθηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Η οσμή του σκανδάλου που ξεκίνησε από τα  Ταμεία έφτασε και στο συγγενή χώρο των Νοσοκομείων. Ο Υφυπουργός Υγείας μάλιστα δήλωσε «ότι  οι δοσοληψίες με τα ομόλογα θυμίζουν την εποχή Κοσκωτά».

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

•    Τι μέτρα θα πάρει για την εξεύρεση λύσης στην εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία της χώρας με το θέμα των εφημεριών; Πότε και πώς θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα των νοσοκομειακών γιατρών;

•    Υπήρξαν Διοικήσεις Νοσοκομείων που τα  τελευταία χρόνια είχαν τοποθετήσεις σε ομόλογα ή άλλου είδους χρηματοοικονομικά προϊόντα; Αν ναι ποια  ήταν αυτά τα Νοσοκομεία και ποια ποσά χρησιμοποιήθηκαν;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ