Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/04/2007

Δήλωση Δ. Στρατούλη σχετικά με τις δηλώσεις των Θ.Ρουσόπουλου και Σ.Τσιτουρίδη για το σκάνδαλο της αγοράς των δομημένων ομολόγων από τα ασφαλιστικά ταμεία

Σχετικά με τις δηλώσεις των Θ. Ρουσόπουλου και Σ. Τσιτουρίδη για το σκάνδαλο της αγοράς των δομημένων ομολόγων από τα ασφαλιστικά ταμεία, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του, δήλωσε τα εξής:

«Ο δύο Υπουργοί για άλλη μία φορά επιχείρησαν σήμερα να καλύψουν και να συγκαλύψουν το μεγάλο σκάνδαλο της λεηλασίας των αποθεματικών της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης με τα «δομημένα» ομόλογα.

Απέφυγαν και πάλι να απαντήσουν στα κρίσιμα ερωτήματα για το ποιοι έχουν τις πολιτικές ευθύνες για το μεγάλο φαγοπότι που στήθηκε σε βάρος της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, για το ποιος το έστησε, για το ποιοι τραπεζίτες και χρηματιστηριακές κέρδισαν και πόσα, για το πώς αυτοί που κέρδισαν το ανταπέδωσαν με «λάδωμα» ή με «πολιτικό χρήμα» σʼ αυτούς που τους το επέτρεψαν και το πώς και πότε η κυβέρνηση θα γυρίσει πίσω στους ασφαλισμένους τα κλεμμένα.

Ο ΣΥΝ καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τα συνδικάτα τους σε κινητοποιήσεις, για να μπει επιτέλους ένα τέλος στη διαχρονική καταλήστευση της περιουσίας της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης από τις κυβερνήσεις, από τους Χρηματιστές, από τους Τραπεζίτες, αλλά και από όσες επιχειρήσεις συστηματικά εισφοροδιαφεύγουν και εισφοροκλέπτουν. Για να καλυφτούν οι ζημιές των ασφαλιστικών ταμείων. Για να αξιοποιούνται τα αποθεματικά τους με ασφάλεια, διαφάνεια και έλεγχο. Για να αυξηθούν ουσιαστικά οι εξευτελιστικές συντάξεις και να βελτιωθούν οι παροχές υγείας προς τους ασφαλισμένους. Για να μπορούν κάποτε να πάρουν ανθρώπινες συντάξεις και οι νέοι και οι νέες που σήμερα είτε είναι άνεργοι/ες είτε έχουν βρει με τα χίλια ζόρια μία κακοπληρωμένη, ανασφάλιστη και προσωρινή ή μερική ή ενοικιαζόμενη απασχόληση.

Φτάνει πια με τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που με την ανοχή ή και την ενθάρρυνση των κυβερνήσεων κάνουν πάρτι κερδοσκοπίας με τις οικονομίες μία ολόκληρης ζωής των ασφαλισμένων και κατατρώγουν συστηματικά τα θεμέλια της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης».

To Γραφείο Τύπου