Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
17/04/2007

Μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών στο Δήμο Αχαρνών

Ερώτηση του Θανάση Λεβέντη προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ

Σε κίνδυνο βρίσκεται η ασφάλεια των μαθητών του 1ου Γυμνασίου στο Δήμο Αχαρνών κατά την προσέλευσή τους και την αποχώρησή τους από το σχολείο. Συγκεκριμένα, η διασταύρωση  των οδών Λιοσίων και Αριστοτέλους έχει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο ιδιαίτερα σε βαριά οχήματα (φορτηγά και λεωφορεία)  που κατευθύνονται προς την οδό Αριστοτέλους.

Η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στη διασταύρωση των δυο δρόμων κρίνεται απαραίτητη. Μάλιστα αποτελεί και αίτημα των μαθητών οι οποίοι έχουν πολλές φορές μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θέμα αυτό. Το αίτημα των μαθητών, του Διευθυντή του σχολείου και του συλλόγου γονέων έχει τεθεί επανειλημμένα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε..

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

•    Τι μέτρα θα πάρει για την άμεση τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στη διασταύρωση των οδών Λιοσίων και Αριστοτέλους του Δήμου Αχαρνών για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών;

•    Για ποιους λόγους μέχρι σήμερα καθυστερεί η έγκριση της μελέτης για την τοποθέτηση του φωτεινού σηματοδότη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.;

•    Ποια γενικότερα μέτρα θα λάβει για την ασφαλή μετάβαση και επιστροφή των μαθητών όλης της χώρας, στους περιβάλλοντες χώρους των σχολείων (σχολικοί τροχονόμοι, φωτεινοί σηματοδότες, προειδοποιητικά σήματα, ειδικές ενημερωτικές εκπομπές από το Μ.Μ.Ε. κ.λ.π.).

Ο ΕΡΩΤΏΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ