Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/07/2005

Δήλωση του Π.Τριγάζη για τη νέα πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Αίγυπτο

Σχετικά με τη νέα πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Αίγυπτο, ο Πάνος Τριγάζης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εξεγείρεται η συνείδησή μας μπροστά στη νέα πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση που έπληξε και πάλι ανύποπτους και αθώους πολίτες πολλών χωρών στην Αίγυπτο. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των θυμάτων και στον αιγυπτιακό λαό.

Δυστυχώς, διευρύνεται ο κύκλος της βίας και του αίματος, τον οποίον έχουν τροφοδοτήσει σε καθοριστικό βαθμό οι πόλεμοι στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν και η τραγωδία των Παλαιστινίων. Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί αποδεικνύονται ανίσχυροι. Επίσης, το γεγονός ότι χτυπήθηκε μια μουσουλμανική χώρα καταρρίπτει τα περί σύγκρουσης Ισλάμ-Δύσης.

Επιβεβαιώνεται η θέση της σύγχρονης δημοκρατικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς ότι απαιτείται να καταπολεμηθεί στη ρίζα του το φαινόμενο της τρομοκρατίας με διαδικασίες ειρήνης και δημοκρατίας και όχι πολέμου και βίας. Η ασφάλεια είναι έννοια πολυδιάστατη, όχι στρατιωτική και αστυνομική. Όσο είναι καιρός, οι ηγεσίες της Ε.Ε - και η ελληνική κυβέρνηση - πρέπει να απομακρυνθούν από τον άκρως επικίνδυνο δρόμο της τρομοϋστερίας και να ακολουθήσουν τον δρόμο της παγκόσμιας συνεργασίας και αλληλεγγύης στη βάση των αρχών του ΟΗΕ.

To Γραφείο Τύπου