Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/04/2007

Απαντητική επιστολή του Δημ. Παπαδημούλη προς τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο

Με απαντητική επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλης τον ενημερώνει ότι δεν πρόκειται να  συμμετάσχει στην κρουαζιέρα, διάρκειας ένδεκα ημερών, που προγραμματίζεται για τις 29 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου, στα πλαίσια του προγράμματος -Πανευρωπαϊκού Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα "Ο Απόστολος Παύλος, Απόστολος της Ελλάδος και της Κύπρου, Απόστολος της Ευρώπης".

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ προτείνει να ματαιωθεί η προγραμματισμένη κρουαζιέρα και μέρος ή το σύνολο του σημαντικού ποσού που θα εξοικονομηθεί, να διατεθεί για κοινωφελείς σκοπούς.

Σημειώνεται ότι με την επιστολή- πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου, στην συγκεκριμένη κρουαζιέρα, έχουν προσκληθεί, μεταξύ άλλων, και οι 24 Έλληνες Ευρωβουλευτές.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απαντητικής επιστολής και επισυνάπτεται το κείμενο της σχετικής πρόσκλησης.

"Μακαριότατε,

Σε απάντηση της από 9 Μαρτίου 2007 επιστολής - πρόσκλησης που μου απευθύνατε, όπως και σε όλους τους Έλληνες ευρωβουλευτές, προκειμένου να συμμετάσχω στην κρουαζιέρα διάρκειας ένδεκα ημερών, από 29 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος -Πανευρωπαϊκού Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα "Ο Απόστολος Παύλος, Απόστολος της Ελλάδος και της Κύπρου, Απόστολος της Ευρώπης", έχω να ενημερώσω τα εξής:

1. Ευχαριστώ για την πρόσκληση, αλλά προσωπικά δεν προτίθεμαι να συμμετάσχω και γι' αυτό, όπως μου ζητήθηκε σας ενημερώνω εγκαίρως, πολύ πριν το όριο της 15ης Μαΐου που έχετε θέσει.

2. Σας προτείνω, με όλο το σεβασμό, την ματαίωση της προγραμματισμένης κρουαζιέρας στο πλαίσιο της επανεξέτασης του όλου προγράμματος, που ήδη απεφάσισε  η Ιερά Σύνοδος. Το σημαντικό ποσόν που θα εξοικονομηθεί από μια τέτοια απόφαση και το οποίο, όπως πληροφορούμαι, προέρχεται από πόρους του κρατικού προϋπολογισμού, θα μπορούσε να εξοικονομηθεί και να διατεθεί, μέρος του ή στο σύνολο, για κοινωφελείς σκοπούς και την στήριξη των μαθητών σε συνεργασία φυσικά με το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και τους άλλους φορείς που την συγχρηματοδοτούν.

Με την προσδοκία ότι η πρόταση αυτή θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της επανεξέτασης του προγράμματος,

Με τιμή και σεβασμό

Δημήτρης Παπαδημούλης,

Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ"

Η ανωτέρω επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης στην Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Πετραλιά καθώς και σε όλους τους Έλληνες Ευρωβουλευτές.

To Γραφείο Τύπου