Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/07/2005

Πρωτοβουλία αφιερωμένη στα 60 χρόνια του ολοκαυτώματος της Χιροσίμα

ΠΟΡΕΙΑ 11 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ

Για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα αλλά και με άμεσο αίτημα την απομάκρυνση των πυρηνικών των ΗΠΑ από την Ερώπη, ξεκίνησε σήμερα από το Ypres του Βελγίου πορεία ειρήνης 250 χιλιομέτρων που θα φτάσει τη Δευτέρα 1/8/2005 έξω από την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και στις 6/8/05 έξω από την πυρηνική βάση του ΝΑΤΟ στο Kleine Brogel .

Η πορεία είναι αφιερωμένη στα 60 χρόνια του πυρηνικού ολοκαυτώματος της Χιροσίμα. O Δήμαρχος της Χιροσίμα Ακίμπα Ταντατόσι έστειλε χαιρετιστήριο μήνυμα προς τους οργανωτές, το βελγικό τμήμα της οργάνωσης «Φίλοι της Γης», τονίζοντας ότι η κατοχή πυρηνικών όπλων δεν πρέπει να είναι ανεκτή από καμία χώρα του κόσμου-μικρή ή μεγάλη.

Στην πορεία συμμετέχει και ο Γιόσιο Σάτο, επιζών των βομβαρδισμών της Χιροσίμα.

Ο ΣΥΝ χαιρετίζει

Με μήνυμά του προς την πορεία, που υπογράφει ο Π. Τριγάζης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική του κόμματος, ο ΣΥΝ χαιρετίζει την «εμπνευσμένη και σημαντική αυτή πρωτοβουλία από την οποία πηγάζει ένα πολυδιάστατο μήνυμα για έναν κόσμο ειρήνης χωρίς πυρηνικά, πολέμους και βία σε μια στιγμή που η ανασφάλεια παίρνει πρωτοφανείς διαστάσεις.»

«Μοιραζόμαστε-συνεχίζει το μήνυμα- τις ανησυχίες και τα αιτήματα σας, ενώνοντας και τη δική μας φωνή για την απομάκρυνση των πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ από την Ευρώπη ως ένα άμεσο βήμα στην πορεία για μια Ευρώπη και έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά»

Για περισσότερες πληροφορίες από τους οργανωτές της πορείας, στο site www.moederaarde.be

To Γραφείο Τύπου