Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/04/2007

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

Επίσκεψη στη Νάουσα πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος, επικεφαλής κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλ. Αλαβάνος επισκέφθηκε τα κλωστήρια Νάουσας, όπου είχε συναντήσεις με το Σωματείο των εργαζομένων και τη Διοίκηση της επιχείρησης, καθώς και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάουσας. Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ συναντήθηκε επίσης με τον Δήμαρχο της Ναουσας κ. Καραμπατζό.

Σε συνέντευξη τύπου, που έδωσε στα ΜΜΕ στη Βέροια, αφού αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής που χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλό ποσοστό ανεργίας και από γενικότερη αποβιομηχάνιση καθώς και από την κρίση στην αγροτική παραγωγή και τις μεταποιητικές βιομηχανίες, παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΝ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρέμβει προκειμένου τα μέτρα για τους απολυμένους της κλωστοβιομηχανίας να γίνουν πιο αποτελεσματικά και να καλύψουν περισσότερες περιπτώσεις ανέργων, κυρίως γυναικών, που έχουν τα ένσημα που απαιτούνται αλλά δεν καλύπτουν το όριο ηλικίας.

Αναφερόμενος στο θέμα της καταλήστευσης των αποθεματικών των ταμείων δήλωσε:

«Από τα 47 εκ. ευρώ περίπου, που κέρδισαν ορισμένοι από τα δύο ομόλογα της «ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ», τα οποία αγόρασαν τα ταμεία, υπολογίζουμε ότι θα μπορούσε να εξασφαλιστεί το επίδομα ανεργίας για 130.000 ανέργους για ένα μήνα ή για 17.000 ανέργους για έναν χρόνο. Η σύμβαση με την G.P. MORGAN δείχνει ότι το κράτος έκανε επωφελείς συμφωνίες με ιδιωτικές τράπεζες αλλά με τεράστιο κόστος για τα ταμεία.

Εμείς ζητάμε την άμεση επιστροφή όλων των χρημάτων που έχασαν τα ασφαλιστικά ταμεία από το σκάνδαλο των ομόλογων, οποιαδήποτε χρονική περίοδο κι αν υπέστησαν καταλήστευση των αποθεματικών τους. Γιατί, όπως είδαμε από το πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» κλείνει γιατί «λήστευε» τα ταμεία όχι μόνο κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης της Ν.Δ. αλλά και κατά το 2000-2003 που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος ακόμα στην ενότητα της Αριστεράς, τόνισε:

«Η κοινή δράση των εργαζομένων, η κοινή δράση των αριστερών δυνάμεων είναι το μεγάλο όπλο απέναντι στις δυνάμεις του κατεστημένου και τον δικομματισμό. Εκείνοι οι οποίοι καλλιεργούν τη διαίρεση και τον διχασμό ανάμεσα στις δυνάμεις της εργασίας, ανάμεσα στις δυνάμεις της Αριστεράς, αντί για κοινή δράση και συμπαράταξη, στην πραγματικότητα συμβάλλουν στους στόχους τους οποίους επιδιώκει το κατεστημένο, ο δικομματισμός, η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση».

Το βράδυ ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Νάουσα, στην οποία θα παρευρεθεί και ο Μάκης Μπαλαούρας, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

To Γραφείο Τύπου