Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/04/2007

Δήλωση Π. Λαφαζάνη - ΜΕΓΑΛΟ «ΔΩΡΟ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ LAFARGE S.A., ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τη συμφωνία της Εθνικής Τράπεζας για πώληση του μετοχικού πακέτου συμμετοχής της στην «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ», έκανε την παρακάτω δήλωση:

Την ίδια ώρα που η LAFARGΕ S.A. καταργεί στα Τσιμέντα Χαλκίδας νόμους και Σύνταγμα, εφαρμόζοντας ουσιαστικά «lock-out» με αναγκαστική άδεια στους εργαζόμενους, έρχεται η Εθνική Τράπεζα, με τις ευλογίες της κυβέρνησης της Ν.Δ., να της κάνει ένα μεγάλο «δώρο», πουλώντας στη Γαλλική εταιρεία το κατά 26% πακέτο συμμετοχής της στην «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ».

Με την κίνηση αυτή δεν «παίχθηκε» μόνο η τελευταία δραματική πράξη της πλήρους εκποίησης της πάλαι ποτέ ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας, αλλά και τα ξένα funds, τα οποία ελέγχουν, πλέον, πλειοψηφικά την Εθνική Τράπεζα, θα καρπωθούν άλλο ένα σημαντικότατο περιουσιακό στοιχείο ύψους 320 εκ. ευρώ, που κανονικά θα έπρεπε να αποδοθεί στο Δημόσιο.

Σε λίγο, τα ίδια αυτά ξένα επενδυτικά κεφάλαια σχεδιάζουν, καθοδηγώντας την Ν.Δ., να «ξεκοκαλίσουν» την παραθαλάσσια έκταση της Εθνικής Τράπεζας στα πρώην Λιπάσματα Δραπετσώνας, στο όνομα της διαμόρφωσης μεγάλου ναυτιλιακού κέντρου.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. γίνεται όλο και περισσότερο υποχείριο των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών και των ξένων κερδοσκοπικών κεφαλαίων.

To Γραφείο Τύπου