Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/04/2007

ΔΗΛΩΣΗ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ για την πρόταση της J P Morgan για επαναγορά του «κρυφού» ομολόγου

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την πρόταση της J P Morgan για επαναγορά του «κρυφού» ομολόγου στο 92,95% που εισέπραξε, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η J P Morgan, με την πρότασή της, ομολογεί τις δικές της ευθύνες και αναγνωρίζει στην ουσία το μέγα σκάνδαλο και το «κόλπο» που στήθηκε με τα «δομημένα» ομόλογα του δημοσίου.

Το κυριότερο, η πρόταση της J P Morgan εκθέτει ευθέως και ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και την καθιστά ένοχη και υπόλογη για τα «δομημένα» ομόλογα που εξέδωσε και την καταλήστευση των Ταμείων.

Μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί η δήλωση εκπροσώπου της J P Morgan ότι το ελληνικό δημόσιο έχει εκδώσει πάνω από 50 ομόλογα τέτοιου είδους από το 1999.

Σήμερα καθίσταται ακόμα πιο αναγκαία η άμεση ανάκληση των λεγόμενων «δομημένων» ομολόγων με την επιστροφή στο ακέραιο και εντόκως των χρημάτων που έχουν καταβάλει  τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Όπως είναι αναγκαία η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που θα διερευνήσει σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βάθος το σκάνδαλο των «δομημένων» ομολόγων και τη διαχρονική καταλήστευση των Ταμείων.»

To Γραφείο Τύπου