Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/04/2007

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνος, επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Τεχνών στο Πάρκο Ελευθερίας, (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ) όπου φιλοξενούνται οι εκδηλώσεις του Συνδέσμου Φυλακισμένων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974 και όπου ο ίδιος είχε κρατηθεί επί Χούντας.

ΑΛ.ΑΛΑΒΑΝΟΣ:«ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΒΑΘΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ»

Ο Αλ. Αλαβάνος ξεναγήθηκε στο χώρο της έκθεσης της αντίστασης από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Φ.Προβατά και τα μέλη του Συνδέσμου Γ. Ρέγκα και Δ. Καλλιπολίτη.

Μπροστά στο κελί όπου ήταν κρατούμενος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Εδώ ήταν ένας τόπος σωματικού μαρτυρίου και τρόμου και σ΄ αυτό το χώρο μπορούμε σήμερα να αισθανθούμε ελπίδα, γιατί η νέα γενιά του σήμερα, οι νέοι και οι νέες του διαδίκτυου και των κινητών τηλεφώνων, έχουν μια βαθιά και μυστική επικοινωνία με τη γενιά της αντίστασης στα χρόνια της δικτατορίας. Αν το κεντρικό σύνθημα τότε, ήταν «ψωμί-παιδεία- ελευθερία», τους βλέπουμε σήμερα να δίνουν τις μεγάλες μάχες για το δημόσιο πανεπιστήμιο, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.

Αν το σύνθημα έξω από το Πολυτεχνείο ήταν «έξω οι αμερικάνοι», τους βλέπουμε να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις  του κοινωνικού φόρουμ, του παγκόσμιου και του ευρωπαϊκού, για να φύγουν οι αμερικάνοι από το Ιράκ, να φύγουν από το Αφγανιστάν, να φύγει η βάση της Σούδας από την Κρήτη. Και θα έλεγα ότι αυτό ίσως είναι το πιο σημαντικό. Δηλαδή ότι ο σκληρός αυτός αγώνας που έγινε, όπου πολλοί έδωσαν και τη ζωή τους, έδωσαν ένα μεγάλο κομμάτι της ψυχής τους, έχει γραφεί ως παρακαταθήκη στις νέες γενιές που έρχονται.»

To Γραφείο Τύπου