Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/04/2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ για την επίθεση δυνάμεων καταστολής σε νεολαίους που είχαν οργανώσει διαμαρτυρία για τα μνημειακά κατά λοιπα της φασιστικής δικτατορίας

Διπλή πρόκληση στη δημοκρατική κοινή γνώμη αποτελεί η εσκεμμένη μαζική επίθεση δυνάμεων καταστολής σε νεολαίους που σωστά είχαν οργανώσει τη δικιά τους διαμαρτυρία για τα μνημειακά κατάλοιπα της φασιστικής δικτατορίας.

Ας αναρωτηθεί ο κ. Πολύδωρας και οι ηγήτορες των πραιτόρων της Κομοτηνής ποιες αξίες, ποια ιστορία, ποια σύμβολα προφύλαξαν απέναντι σ΄ ένα από τα πιο ζωντανά κομμάτια της σημερινής νεολαίας. Γιατί οι αντιδημοκρατικές νοοτροπίες κάθε εποχής τρέφουν τις μικρές χούντες και αποτελούν διαχρονικά αποστήματα στη δημοκρατία.

Αν οι νέες και οι νέοι του ΣΥΝ θελήσανε, δίκαια, να τιμήσουν την αντίσταση της γενιάς του αντιδικτατορικού αγώνα, αποτελεί όνειδος για όσους υπεράσπισαν τα σύμβολα και τις πρακτικές του φασιστικού καθεστώτος. Ας εξηγήσουν δημόσια γιατί αισθάνθηκαν ότι θίγονται, τι τους συνδέει ιστορικά με την απίστευτη καταπίεση της χούντας.

To Γραφείο Τύπου