Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/04/2007

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό σχετικά με τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό σχετικά με τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Απευθύνομαι σε όλους αυτούς και ιδιαίτερα στις ηγεσίες, που είτε διατείνονται ότι κατέχουν την «μοναδική αλήθεια» είτε «ο μικροκομματισμός τους» ξεπερνά κάθε λογικό όριο, είτε δε αυτών που προτάσσουν το «προσωπικό» έναντι του «συλλογικού» για να πω: Τα αποτελέσματα της Γαλλίας πρέπει να αποτελέσουν για όλους μας ένα σοβαρό μάθημα. Να συνειδητοποιήσουμε ότι ο λαός, και ιδιαίτερα ο λαός της Αριστεράς, έχει τραβήξει τόσα πολλά και δεν συγχωρεί.

Μετά τη μεγαλειώδη νίκη της γαλλικής αριστεράς εναντίον του ευρωσυντάγματος, μετά τις κινητοποιήσεις που απέτρεψαν την εφαρμογή του συμφώνου πρώτης απασχόλησης, γεγονότα που χαιρετήθηκαν από όλη την ευρωπαϊκή αριστερά, που  αναπτέρωσαν το ηθικό κι άνοιξαν δρόμους, ποιος θα περίμενε έξι ξεχωριστά ψηφοδέλτια της αριστεράς στις προεδρικές εκλογές; Πιστεύω κανείς.

Στην Ελλάδα, που τα προβλήματα των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων, των συνταξιούχων είναι σημαντικά, απαιτείται η συνεργασία των δυνάμεων της αριστεράς και ιδιαίτερα της ριζοσπαστικής κινηματικής αριστεράς και οικολογίας για να αντιμετωπισθούν και να βελτιωθεί η θέση όλων αυτών που τα βιώνουν.

Ελπίζω και βάσιμα πιστεύω ότι ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς και η Πρωτοβουλία για τη συσπείρωση της Αριστεράς, θα ανταποκριθούν σʼ αυτή την ανάγκη.

Στην Ελλάδα δεν θα επαναλάβουμε το ίδιο λάθος. Δεν θα τους απογοητεύσουμε».

To Γραφείο Τύπου