Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/04/2007

Συνάντηση Αλ. Αλαβάνου με ΠΑΣΕΓΕΣ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, ο Γ. Τόλιος, μέλος της Π.Γ. και τα στελέχη του αγροτικού τμήματος του ΣΥΝ Γ. Μπενάτος και Δ. Πετροπουλάκης συναντήθηκαν σήμερα με το Προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ

Μετά τη συνάντηση, έγιναν δηλώσεις:

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «Το αντικείμενο της συνάντησης και συζήτησης με την ΠΑΣΕΓΕΣ, ήταν τα μεγάλα προβλήματα στον αγροτικό χώρο, που εκφράζονται κυρίως μέσα από την πτώση του εισοδήματος, την εγκατάλειψη της παραγωγής, τη μείωση του αγροτικού πληθυσμού.

Πιστεύουμε ότι χρειάζεται ένα διεκδικητικό πλαίσιο από την Ελλάδα σε επίπεδο Ε.Ε. και χρειάζονται κλαδικές πολιτικές -που δεν έχουμε. Χρειάζονται γεωπόνοι και κτηνίατροι δίπλα στους αγρότες –που δεν έχουμε. Χρειάζεται στήριξη και αυτοτέλεια των συνεταιρισμών –που δεν έχουμε. Χρειάζεται αντιμετώπιση των καρτέλ, που δημιουργούν αυτή την τεράστια ψαλίδα ανάμεσα στην τιμή παραγωγού και καταναλωτή –που δεν έχουμε. Και χρειάζεται κάτι, το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς: Ενίσχυση των νέων αγροτών, ενίσχυση των αγροτών που δουλεύουν στις βιολογικές καλλιέργειες, ενίσχυση και έλεγχο όσων κάνουν προσπάθειες για συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης. Χρειάζονται μια σειρά πράγματα που, δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση δεν τα δίνει. Επομένως, είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί μια πάλη των αγροτών, ενωτική και όχι κάτω από κομματικές σημαίες.»

ΤΖ. ΚΑΡΑΜΙΧΑΣ (Πρόεδρος ΠΑΣΕΓΕΣ): «Το εισόδημα των αγροτών, οι μεγάλες αλλαγές που συζητούνται στην Ε.Ε. και που έρχονται, τα ζητήματα της αγοράς, η ψαλίδα τιμών, η γραφειοκρατία που λειτουργεί στον τομέα της γεωργίας, ήταν τα ζητήματα που, κατά κύριο λόγο, μας απασχόλησαν στη συνάντηση που είχαμε με τον κ. Πρόεδρο του ΣΥΝ. Και, βεβαίως, και τα προβλήματα των συνεταιριστικών οργανώσεων, τον ρόλο που θα πρέπει να παίξουν πλέον σε μιαν άλλη οικονομία και σε μιαν άλλη εποχή που ζούμε. Όλα αυτά ήταν τα θέματα που είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε με τον κ. Αλαβάνο.»

To Γραφείο Τύπου