Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/04/2007

Ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών χρηματοδότησε την προβολή της Νέας Δημοκρατίας

Έντονη αντίδραση του Συνασπισμού

Την έντονη αντίδραση του Συνασπισμού προκάλεσε η διοργάνωση εκδήλωσης στις Βρυξέλλες στις 18 Απριλίου, με αντικείμενο την προβολή της αξίας της μεσογειακής διατροφής, των συναφών ελληνικών προϊόντων και την προώθηση των σχετικών ελληνικών εξαγωγών, από τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών και την  ελληνική Πρεσβεία στις Βρυξέλλες, σε συνεργασία μόνο με τους Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Με επιστολή του στον ΓΓ του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, κ. Παν. Δρόσσο, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλης, την οποία κοινοποίησε στο Υπουργείο Οικονομίας, την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, καθώς και όλους τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, θεωρεί ατόπημα την διοργάνωση της εκδήλωσης σε συνεργασία μόνο με τους Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

"Η προβολή της αξίας της μεσογειακής διατροφής, η προβολή των συναφών ελληνικών προϊόντων και η προώθηση των σχετικών ελληνικών εξαγωγών, είναι μια θετική πρόκληση που αξίζει και απαιτεί την οικουμενική στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου." "Η κρατική στήριξη ενός πολιτικού κόμματος και η πολιτική οικειοποίηση κρατικών δαπανών από ένα κόμμα αποτελούν απαράδεκτες πρακτικές στο πλαίσιο της πολυκομματικής κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας, ακόμη κι αν πρόκειται για το κόμμα που κυβερνά", σημειώνει μεταξύ άλλων ο Έλληνας Ευρωβουλευτής.

To θέμα έφθασε και στην Ελληνική Βουλή μετά από σχετική ερώτησή του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Εξωτερικών. Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καυτηριάζει με έντονο τρόπο την απαράδεκτη αυτή πρακτική ταύτισης κόμματος και κράτους και ζητά να πληροφορηθεί εάν οι δύο Υπουργοί "είναι σε γνώση των παραπάνω και αν εγκρίνουν την ενέργεια να μην κληθούν να στηρίξουν την εν λόγω εκδήλωση όλοι οι Έλληνες Ευρωβουλευτές" και "σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε παρόμοια καταδικαστέα φαινόμενα να μην επαναληφθούν στο μέλλον".

To Γραφείο Τύπου