Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/04/2007

Σχετικά με τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας στο συνέδριο της Εθνικής Επιτροπής Σχολικού Αθλητισμού και Ολυμπιακής Παιδείας

Οι χθεσινές δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας στο συνέδριο της Εθνικής Επιτροπής Σχολικού Αθλητισμού και Ολυμπιακής Παιδείας επιβεβαιώνουν ότι για άλλη μια φορά η αναβάθμιση της φυσικής αγωγής στην εκπαίδευση παραπέμπεται στις καλένδες.

Είναι εμφανής η έλλειψη σχεδίου για την ανάπτυξη του αθλητισμού στο σχολείο στη βάση των κοινωνικών αναγκών, της αγωγής του σώματος και της πρόληψης υγείας των μαθητών και η επιδίωξη υποκατάστασής του από διάφορα «προγράμματα» χωρίς σταθερή κρατική χρηματοδότηση.

Η πολιτεία οφείλει να λύσει το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης και των αθλητικών υποδομών στην εκπαίδευση, αλλά και να κατοχυρώσει θεσμικά τη φυσική αγωγή μέσα στο σχολείο.

Να καθιερωθούν οι τρεις ώρες ελάχιστης υποχρεωτικής φυσικής άσκησης μέσα στο διδακτικό πρόγραμμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Να καταργηθεί ο θεσμός των ωρομισθίων γυμναστών και να δημιουργηθούν νέες οργανικές θέσεις.

Ο Συνασπισμός διεκδικεί  και αγωνίζεται για τη λήψη ριζικών θεσμικών και οργανωτικών μέτρων αλλά και αλλαγή της φιλοσοφίας για τη φυσική αγωγή στην εκπαίδευση.

Τμήμα Αθλητισμού