Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
23/04/2007

Ανακατασκευή του παλαιού κόμβου Πανοράματος Κινέτας-Κακιάς Σκάλας

Ερώτηση του Θανάση Λεβέντη προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ

Το1997 ξεκίνησαν τα έργα της Κακιάς Σκάλας, τα οποία, ως γνωστόν, περιλάμβαναν την ανακατασκευή των επί μήκους 8,50 χιλιομέτρων οδοστρωμάτων της εθνικής οδού, τη διάνοιξη πέντε (5) σηράγγων, τον προαστιακό σιδηρόδρομο και την ανακατασκευή του παλαιού κόμβου Πανοράματος Κινέτας.

Με μεγάλη καθυστέρηση το ρεύμα της Εθνικής οδού προς Κόρινθο στην Κακιά Σκάλα με τις 3 σήραγγες δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, το ρεύμα προς Αθήνα με τις δυο σήραγγες δόθηκε στην κυκλοφορία αρχές του 2006. Στο τέλος του 2006 δόθηκε στην κυκλοφορία επιτέλους  η έξοδος προς Κινέτα, αλλά όχι η έξοδος προς Αθήνα στον ανακατασκευασμένο παλαιό κόμβο Πανοράματος Κινέτας.

Αυτός ο κόμβος εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες κατοίκους και λουόμενους επισκέπτες της περιοχής και συνδέει την οδό προσπέλασης των υπεραστικών λεωφορείων Κορίνθου-Κινέτας-Αθήνας με τον προαστιακό σταθμό Κινέτας.

Επειδή από το ξεκίνημα των έργων έχουν περάσει δέκα χρόνια και οι φορείς και οι κάτοικοι της Κινέτας δικαίως ανησυχούν και διαμαρτύρονται για την τύχη της ολοκλήρωσης του κόμβου Πανοράματος, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

•    Ποιοι οι λόγοι καθυστέρησης της ολοκλήρωσης της ανακατασκευής του παλαιού κόμβου Πανοράματος  Κινέτας - Κακιάς Σκάλας;

•    Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την επίσπευση της ολοκλήρωση του προαναφερόμενου έργου και πότε προβλέπεται να δοθεί προς χρήση των πολιτών;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ