Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/04/2007

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΤΟ 2010

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στην απόφαση του κ. Γ. Αλογοσκούφη για έκτακτες περικοπές κατά 430 εκ. ευρώ των κρατικών δαπανών, έκανε το παρακάτω σχόλιο:

 Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης αυθαίρετα, στη μέση σχεδόν του δημοσιονομικού έτους, χωρίς έγκριση της Βουλής, σε μια αγωνιώδη κυβερνητική προσπάθεια για έξοδο της χώρας από την κοινοτική επιτήρηση, αποφάσισε εκτάκτως να περικόψει κατά 430 εκ. ευρώ τις κρατικές δαπάνες, τινάζοντας στον αέρα και τα τελευταία ίχνη της αξιοπιστίας του προϋπολογισμού.

Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης δεν έκανε καν τον κόπο να εξηγήσει από ποια κονδύλια και από ποιον τομέα θα προκύψουν αυτές οι μεγάλες περικοπές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο προϋπολογισμός του 2007, που ψήφισε η κυβέρνηση, ήταν τόσο σπάταλος ώστε να μπορούν να μειωθούν σχεδόν κατά μισό δις ευρώ οι πληρωμές του, χωρίς να υπάρξουν διαχειριστικές και κοινωνικές παρενέργειες.

Ο νέος στόχος, που έθεσε το ECOFIN και υιοθέτησε η κυβέρνηση για μηδενισμό του ελλείμματος του προϋπολογισμού ως το 2010, θα σημάνει για τα επόμενα χρόνια ακόμα πιο σκληρή λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις και ακόμα δραστικότερους περιορισμούς στις ήδη ισχνές κοινωνικές δαπάνες.

To Γραφείο Τύπου