Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
26/04/2007

Εκμισθώσεις χώρων του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά σε Ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Ερώτηση του Γιάννη Δραγασάκη προς τους Υπουργούς Πολιτισμού, Οικονομίας & Οικονομικών

Την 17/4/2006 καταθέσαμε την υπ' αριθμ. πρωτ. 10036 ερώτηση σχετικά με τις χρήσεις γης στην  παραλιακή ζώνη Αττικής. Συγκεκριμένα είχαν ρωτηθεί το ΥΠΟΙΟ το οποίο είναι ιδιοκτήτης όλης της έκτασης της παραλίας του Αγίου Κοσμά, και το ΥΠΠΟ που εποπτεύει το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, σχετικά με τη νομιμότητα των συμβάσεων εκμίσθωσης που έχει συνάψει το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, στο οποίο έχει παραχωρηθεί από τη Γεν Γραμματεία Αθλητισμού η εν λόγω έκταση, με ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες αναπτύσσουν δραστηριότητες όπως νυκτερινά κέντρα, καφετέριες κλπ.

Στην απάντησή του, στις 9/5/2006, το ΥΠΟΙΟ, διαβεβαίωνε, επαναλαμβάνοντας αντίστοιχη απάντηση σε προηγούμενη (1669/31-8-2005) ερώτησή μας, ότι "το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά μπορεί να εκμισθώνει, σε τρίτους, χώρους που του έχουν παραχωρηθεί μόνο για αθλητικούς σκοπούς σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και μόνο σε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού που εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και σε καμιά περίπτωση σε ιδιώτη". Από την παραπάνω απάντηση προκύπτει ότι η εν λόγω παραχώρηση σε ιδιωτική εταιρεία είναι παράνομη, αφού παραβιάζεται ο όρος να μην παραχωρούνται σε ιδιώτες τμήματα της παραλίας.

Επί πλέον, διαβεβαίωνε ότι, από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι σήμερα, δεν έχουν συναφθεί νέες συμβάσεις παραχώρησης τμημάτων της παραλίας σε ιδιώτες.

Εν τούτοις, σύμφωνα με πληροφορίες μας, τον Απρίλιο του 2007 η διοίκηση του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά προχώρησε σε διαγωνισμό για την εκμίσθωση του κιλικίου των κολυμβητηρίων με τον περιβάλλοντα χώρο και επιπλέον χώρο 2800 τμ περίπου στην παραλία του Ελληνικού μεταξύ της παράνομης πίστας κάρτιγκ και του Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας.

Βάσει των ανωτέρω

ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί

Τι θα κάνουν για να σταματήσει το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά να εκχωρεί χώρους της παραλίας Ελληνικού παραβιάζοντας τους παραπάνω όρους και για σκοπούς άσχετους με το μαζικό λαϊκό  αθλητισμό που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί;

Επί πλέον ζητείται η κατάθεση της σύμβασης μεταξύ ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά και του πλειοδότη του σχετικού διαγωνισμού.

Ο ερωτών βουλευτής

Γιάννης Δραγασάκης