Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/04/2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Β' ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

Σχετικά με την επίθεση που δέχτηκαν οι αντιδήμαρχοι του Ελληνικού από επιχειρηματίες κέντρων διασκέδασης στις 24/4/2007 η Νομαρχιακή Επιτροπή Β΄ Αθήνας του Συνασπισμού επισημαίνει:

-    Η επίθεση αυτή δεν είναι άσχετη με την αυθαιρεσία που κυριαρχεί στην περιοχή. Η παραλία αντί να είναι τόπος ελεύθερης χρήσης για αναψυχή των κατοίκων του λεκανοπεδίου, γίνεται χώρος κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης με τη συνενοχή των κυβερνώντων και χθες και σήμερα.

-     Η εκχώρηση  τμημάτων της παραλιακής ζώνης που προορίζονται για ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού σε επιχειρήσεις νυκτερινής κυρίως διασκέδασης, είναι η αιτία και της τελευταίας βάρβαρης επίθεσης. Υπόλογες είναι και  οι κυβερνήσεις που επιτρέπουν χρόνια τώρα  την εκχώρηση δημόσιας γης για τέτοιου είδους παράνομες δραστηριότητες.

-    Ιδιαίτερα οξυμένο είναι  το πρόβλημα στο Ελληνικό, που η παραλία του είναι αποκλεισμένη για τους πολίτες, οι οποίοι  μόνο ως  πελάτες των  κέντρων διασκέδασης μπορούν να βρεθούν στην περιοχή.

-    Η παραλιακή ζώνη του Ελληνικού πρέπει να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την προαγωγή του μαζικού αθλητισμού, την αναψυχή και ψυχαγωγία των πολιτών.

Ο ΣΥΝ θα είναι και στο μέλλον αλληλέγγυος στον αγώνα της δημοτικής αρχής και των μαζικών φορέων για την ελεύθερη  χρήση της παραλίας από τους  πολίτες.

Η Γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Β΄ Αθήνας  του ΣΥΝ