Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/07/2005

Περιοδεία κλιμακίου του ΣΥΝ στα μέτωπα της πυρκαγιάς

Κλιμάκιο του ΣΥΝ από τους Γ.Δραγασάκη, βουλευτή, Γ.Τόλιο, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, Θ.Καραλή, μέλος του τμήματος Οικολογίας του ΣΥΝ, και το γραμματέα της ΝΕ.Αν Αττικής του ΣΥΝ Σπ.Σταύρου, επισκέφθηκαν σήμερα τις πληγείσες από τη χθεσινή πυρκαγιά περιοχές της Αν.Αττικής και συζήτησαν με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των περιοχών που επλήγησαν.

Στη συνάντηση που είχαν με τον Δήμαρχο Παλλήνης Θ.Γκοτσόπουλο και τον Νομάρχη Αν.Αττικής Λεων.Κουρή, ενημερώθηκαν για την κατάσταση στην περιοχή και για τα προβλήματα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Συγκεκριμένα, ετέθη το πρόβλημα των πόρων για την αναδάσωση και τονίστηκε η ανάγκη της άμεσης κήρυξης των καμμένων περιοχών ως αναδασωτέων. Επίσης έγινε ενημέρωση για την έκταση της καταστροφής και τη διαδικασία καταγραφής των υλικών ζημιών σε κατοικίες και καλλιέργειες, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Ο Βουλευτής Γ.Δραγασάκης τόνισε την ανάγκη της συμμετοχής των φορέων Α' και Β' βαθμού αυτοδιοίκησης στην εποπτεία των διαδικασιών αναδάσωσης , την άμεση κήρυξη των περιοχών αυτών ως αναδασωτέων και την άμεση διάθεση πόρων για έργα θωράκισης της περιοχής από περιβαλλοντικές καταστροφές.

Στο Ν.Βουτζά ο αντιδήμαρχος Ν.Μάκρης Γ.Δρακούλης και πο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Β.Κουλουμπής εξέθεσαν τα προβλήματα που δημιούργησε η πυρκαγιά στη Ν.Μάκρη και εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον του πευκοδάσους της περιοχής.

To Γραφείο Τύπου