Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
04/05/2007

Συνάντηση Αλαβάνου με το Δήμαρχο του Ελληνικού Χρ. Κορτζίδη

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος και αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από τους Δήμο Τσακνιά και Ελένη Πορτάλιου επισκέφθηκαν σήμερα το Ελληνικό και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Ελληνικού κ. Χρ.Κορτζίδη.

Ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε:

«Ήρθαμε εδώ, αντιπροσωπεία του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, με την την κ. Ελ. Πορτάλιου και τον Δήμο Τσακνιά και είχαμε μια συνάντηση με τον Χρ. Κορτζίδη, το Δήμαρχο του Ελληνικού και τις δημοτικές αρχές.

Θέλω να τονίσω ότι το συγκρότημα της Αθήνας είναι, ουσιαστικά, μία παραλιακή πόλη. Δεν μπορεί επομένως να χτίζουμε ένα τείχος και να την κάνουμε μεσογειακή πόλη. Και δυστυχώς αυτό βλέπουμε στο χώρο του Ελληνικού, αλλά και σε άλλες παραλιακές ζώνες, όπου μια σειρά παράνομες πράξεις που έχουν σχέση με την αξιοποίηση, είτε του Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας, είτε του Αθλητικού Κέντρου Νεότητας του Αγ. Κοσμά, έχουν ως αποτέλεσμα να αποκλεισθεί η ζώνη αυτή τόσο από τους πολίτες του δήμου όσο και από τους πολίτες όλου του συγκροτήματος της Αθήνας.

Γι αυτό, το αίτημα και η προσπάθεια των δημοτικών αρχών να αποδοθούν ουσιαστικά στη διαχείριση του Δήμου αυτές οι περιοχές, να σταματήσει αυτή η ύπαρξη μιας ζώνης μη νομιμότητας με την ανοχή των υπευθύνων κρατικών αρχών, είναι ένα αίτημα που στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις.  Γι αυτό το λόγο τις επόμενες ημέρες θα φέρουμε και σχετική επίκαιρη ερώτηση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς στη Βουλή.»

Χρ.Κορτζίδης (Δήμαρχος Ελληνικού)

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αλαβάνο και την αντιπροσωπεία του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς για την παρουσία τους στην πόλη μας και για την υποστήριξή τους στα αιτήματα για τα οποία αγωνιζόμαστε. Συζητήσαμε για τα θέματα της παραλίας, του χώρου του πρώην Αεροδρομίου και  για δύο νέες λεωφόρους ταχείας κυκλοφορίας που σχεδιάζονται να γίνουν εδώ στην περιοχή μας. Η λογική στην οποία συμφωνούμε, είναι ότι πρέπει να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση αυτών των δημόσιων χώρων, για να είναι ανοιχτή η παραλία στην πρόσβαση στους δημότες, να μην είναι αντικείμενο κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης, να γίνει το Μητροπολιτικό Πάρκο στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού, να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα, όχι με την κατασκευή νέων αυτοκινητοδρόμων αλλά με την ανάπτυξη των μέσων μαζικής μεταφοράς. Σαν δημοτική αρχή θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για αυτά τα ζητήματα. Θεωρούμε ότι είναι χρήσιμη και πολύτιμη η συνεισφορά του Συνασπισμού σ΄ αυτή μας την προσπάθεια. Περιμένουμε και από τα άλλα κόμματα με τον ίδιο τρόπο να εκδηλώσουν την υποστήριξη τους και τη συμβολή τους στον αγώνα μας γι αυτά τα συγκεκριμένα προβλήματα».

To Γραφείο Τύπου