Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/05/2007

Δήλωση Δημ.Στρατούλη σχετικά με την κατάργηση της «Ειδικής Γραμματείας Συντονισμού Οργανισμών και Φορέων» του Υπουργείου Απασχόλησης

Σχετικά με την κατάργηση της «Ειδικής Γραμματείας Συντονισμού Οργανισμών και Φορέων» του Υπουργείου Απασχόλησης, ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του κόμματος, δήλωσε τα εξής:

Η κατάργηση αυτής της Γραμματείας χωρίς ταυτόχρονα να διευκρινίζεται από την κυβέρνηση ποιο όργανο θα την αντικαταστήσει -όσον αφορά στην πολιτική εποπτεία των Ασφαλιστικών ταμείων- γίνεται μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, προκειμένου η κυβέρνηση να αρχίσει να ξεφεύγει από τη σιδερένια μέγγενη του σκανδάλου των «δομημένων» ομολόγων.

Όσο, όμως, κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί, δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από αυτή την μέγγενη, αφού μια-μια και σιγά-σιγά θα έρχονται στη δημοσιότητα και οι άλλες - πλην αυτής  της JP Morgan- συμβάσεις των «δομημένων» ομολόγων και αφού δεν καλύπτονται οι ζημιές των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο ΣΥΝ καλεί την κυβέρνηση να αφήσει το κρυφτούλι. Να δώσει ΤΩΡΑ στη δημοσιότητα ΟΛΕΣ τις συμβάσεις των «δομημένων» ομολόγων. Να δεσμευτεί δημόσια ΤΩΡΑ για το εάν, πότε και πως θα καλύψει τις ζημιές των Ασφαλιστικών Ταμείων που αγόρασαν «δομημένα» ομόλογα.

To Γραφείο Τύπου