Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/09/2005

Oι απειλές της γραφειοκρατίας της Κομισιόν για την επιβολή παράλογου προστίμου λόγω της Ολυμπιακής Αεροπορίας είναι απαράδεκτες, αυθαίρετες και επιλεκτικές

Δήλωση του Π.Λαφαζάνη, μέλους της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής & Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ

Ο Π.Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ και υπεύθυνος οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, σε σχέση με τα πρόστιμα που απειλεί η Κομισιόν λόγω της Ολυμπιακής να επιβάλλει στη χώρα μας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Oι απειλές της γραφειοκρατίας της Κομισιόν για την επιβολή παράλογου προστίμου λόγω της Ολυμπιακής Αεροπορίας είναι απαράδεκτες, αυθαίρετες και επιλεκτικές..

Όπως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έτσι και η Ν.Δ. συνεχίζει μία εγκληματική πολιτική η οποία οδηγεί την Ολυμπιακή ή στην πώληση ή στο κλείσιμο. Είναι αδιανόητο η κυβέρνηση της Ελλάδας να μην αντιδρά απέναντι στις αυθαιρεσίες της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, η οποία έχει ως μόνο στόχο το πώς να προωθήσει τον ακραίο ανταγωνισμό και την απελευθέρωση στις αερομεταφορές που, πέραν των άλλων, αποτελεί κίνδυνο για νέα τραγικά δυστυχήματα.

Αυτή την ώρα είναι ανάγκη να ανασυγκροτηθεί και να στηριχθεί η Ολυμπιακή ως δημόσιος εθνικός αερομεταφορέας με κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο. Κάθε άλλη επιλογή υπονομεύει ύψιστα συμφέροντα της χώρας, των ακριτικών περιοχών μας και της ασφάλειας των πτήσεων».

To Γραφείο Τύπου