Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/09/2005

Σχετικά με τα σημερινά δημοσιευθέντα στοιχεία για τη μεταφορά 1,8 δις ευρώ από τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους προς τις επιχειρήσεις

Δήλωση του Δ.Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ

Σχετικά με τα σημερινά δημοσιευθέντα στοιχεία για τη μεταφορά 1,8 δις ευρώ από τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους προς τις επιχειρήσεις, το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του κόμματος, Δημήτρης Στρατούλης, δήλωσε τα εξής:

Οι εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές διευρύνουν συνεχώς τις κοινωνικές ανισότητες, αυξάνουν την ακρίβεια, την ανεργία και την φτώχεια. Χιλιάδες εργατικά νοικοκυριά βλέπουν τον ερχόμενο χειμώνα ως ένα «Γολγοθά» διαρκείας.

Αντίθετα, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, στη σημερινή συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, τον ευχαρίστησε για αυτά τα μεγάλα δώρα της Κυβέρνησης προς τις επιχειρήσεις και, με «ανοιγμένη όρεξη», ζήτησε ακόμα περισσότερα.

Ο ΣΥΝ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αγρότες και τους συνταξιούχους να ανέβουν μαζικά στη Θεσσαλονίκη, στις 10 Σεπτεμβρίου και να διαδηλώσουν αγωνιστικά, για να μπει ένα τέρμα στις σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, από όπου κι αν προέρχονται.

Για κατώτερο μισθό 1,200 ευρώ, για επίδομα θέρμανσης, για το φετινό χειμώνα, για μείωση της φορολογίας των καυσίμων, για μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, για θέσεις εργασίας για τους ανέργους, για αξιοπρεπείς συντάξεις και επιδόματα ανεργίας. Για κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για δίκαιο φορολογικό σύστημα. Για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

To Γραφείο Τύπου