Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/05/2007

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ (Σαράντης-Τσούτσιας) για την εκλογή Σαρκοζί, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ο κ. Σαρκοζί είναι πολύ δεξιότερος και του Σιράκ και του Πομπιντού και του Ντε Γκώλ. Eίναι πιο φιλοαμερικάνος, πιο νεοφιλελεύθερος, πιο αυταρχικός. Είναι τραγικό ότι αυτό συμβαίνει την ώρα που χρειάζεται περισσότερη και πιο ενωμένη Ευρώπη έναντι των ΗΠΑ και στη δημοκρατία και στη παγκόσμια ειρήνη και στην υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους. Συμβαίνει μάλιστα σε μια στιγμή που οι αμερικανοί αποδοκιμάζουν την πολιτική Μπους στον πόλεμο στο Ιράκ.

Σαρκοζί στο τιμόνι της Γαλλίας σημαίνει χειρότερα πράγματα για την Ελλάδα. Δεν υποστηρίζει την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης, υπονομεύει το κοινωνικό της πρόσωπο. Η Ελλάδα, όντας στους φτωχούς της Ευρώπης, έχει να φοβάται από τον Σαρκοζί. Γιατί θα ενισχύσει το στρατόπεδο που θέλει μείωση των πόρων που δίνονται για την κοινωνική συνοχή και την περιφερειακή ανάπτυξη. Σαρκοζί σημαίνει λιγότερα λεφτά από τα διαρθρωτικά ταμεία, σημαίνει χειροτέρευση για τους έλληνες της κοινής αγροτικής πολιτικής που επίκειται το 2009. Σημαίνει λιγότερη κοινωνική Ευρώπη.

Οι αναλύσεις περί Σαρκοζί, πως η γιαγιά του ήταν από την Θεσσαλονίκη και θα μας βοηθήσει και «Ελλάς- Γαλλία- συμμαχία», αποτελούν ανοησίες. Όσο για το επιχείρημα ότι ο Σαρκοζί είναι εναντίον της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας και αυτό είναι καλό για την Ελλάδα, δεν είμαι καθόλου σύμφωνος. Αν κλείσει από τώρα  η πόρτα, έπειτα από 15-20 χρόνια η Τουρκία να βρει ένα δρόμο προς την Ευρώπη, αυτό θα ενισχύσει και την επιθετικότητα της Τουρκίας και την προκλητικότητά της έναντι των γειτόνων της.»

To Γραφείο Τύπου