Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
07/05/2007

Συνάντηση Αλ.Αλαβάνου και Π.Τριγάζη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Αλαβάνος και ο Π. Τριγάζης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική του ΣΥΝ, συναντήθηκαν σήμερα   με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής κ. Χριστόφια.

Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής και Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Δημήτρη Χριστόφια. Οι εξελίξεις τρέχουν λόγω των γεγονότων στην Τουρκία. Κάθε απομάκρυνση από τον δρόμο προς τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία, που είναι μακρύς για την Τουρκία, δημιουργεί μεγαλύτερα εμπόδια στην επίλυση του Κυπριακού και των ελληνοτουρκικών διαφορών. Οι εξελίξεις τρέχουν και λόγω του αποτελέσματος των Γαλλικών εκλογών, όπου αναδεικνύεται ένας Πρόεδρος, ο οποίος έχει ταχθεί ενάντια στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι νέα δεδομένα, που νομίζω ότι χρειάζεται τόσο η Ελληνική πλευρά όσο και η Κυπριακή πλευρά, να μελετήσουν σε βάθος, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών.»

Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: «Όπως διαπιστώνετε και από τη δήλωση του Προέδρου του Συνασπισμού, του φίλου Αλέκου Αλαβάνου, υπάρχει κοινός προβληματισμός πάνω σʼ αυτό τα ζητήματα.  Και λέω με ικανοποίηση, όχι μόνο μεταξύ μας, που διαπιστώθηκε αυτή η σύμπτωση των απόψεων, αλλά με όλους τους μέχρι τώρα συνομιλητές μου, στη διάρκεια της επίσκεψης αυτής.

Και με τον Πρωθυπουργό κάναμε μια ανάλυση της κατάστασης κι έναν προβληματισμό και με την Υπουργό Εξωτερικών, αλλά και με τον νέο γραμματέα της Ν.Δ.

Πιστεύω ότι, επειδή «καιγόμαστε στο ίδιο καζάνι» στο τέλος της μέρας θα βγάλουμε κάποιο αποτέλεσμα. Να γίνουν οι σωστές αναλύσεις, οι σε βάθος αναλύσεις και να μπορέσουμε να αρθρώσουμε κοινό λόγο και να προβούμε σε κοινές πράξεις. Για το καλό δηλαδή της υπόθεσης της Κύπρου και της Ελλάδας. Ευχαριστώ.»

Επίσης ο Αλ. Αλαβάνος συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου Β. Γαλανό.

To Γραφείο Τύπου