Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/05/2007

ΔΗΛΩΣΗ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΜΟΥΝΙΑ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Χ. Αλμούνια για έξοδο της Ελλάδας από την κοινοτική επιτήρηση, έκανε το παρακάτω σχόλιο:

Η έξοδος της ελληνικής οικονομίας από την κοινοτική επιτήρηση, πέρα του ότι σε σημαντικό βαθμό είναι αποτέλεσμα μέτρων δημιουργικής λογιστικής, δεν θα φέρει τίποτε το καλό για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και τους απόμαχους της δουλειάς.

Κιʼ αυτό διότι η ελληνική οικονομία βγαίνει από την μία κοινοτική επιτήρηση για να μπει σε μια νέα και σκληρότερη, με στόχο τον μηδενισμό του ελλείμματος του προϋπολογισμού ως το 2010, για τον οποίο ανέλαβε δεσμεύσεις η κυβέρνηση.

Αυτό σημαίνει ότι, στη βάση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, η λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις όχι μόνο θα παραταθεί επʼ αόριστον αλλά και θα γίνει σκληρότερη, ενώ θα επισπευσθούν, στο όνομα της βιωσιμότητας των δημοσιονομικών, μέτρα κατεδάφισης του ασφαλιστικού συστήματος, με περικοπές δικαιωμάτων, περαιτέρω μείωση των συντάξεων και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

Σήμερα όσο ποτέ πρέπει να αλλάξουν οι οικονομικές πολιτικές της χώρας και να αντικατασταθεί το αντικοινωνικό-αντιαναπτυξιακό-μονεταριστικό Σύμφωνο Σταθερότητας της Ε.Ε. από μια νέα Συμφωνία για την Ανάπτυξη, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Πλήρη Απασχόληση στην Ευρώπη.

To Γραφείο Τύπου