Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/09/2005

Δήλωση του Νίκου Χουντή, Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ για την πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για διάλογο και συνεργασία με τις δυνάμεις της Αριστεράς

Ο Ν.Χουντής, Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΣΥΝ, αναφερόμενος στην πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για διάλογο και συνεργασία με τις δυνάμεις της αριστεράς δήλωσε τα εξής:

«Η πολιτική και οι θέσεις του ΣΥΝ για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου ήταν και είναι διαφορετικές από την πολιτική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Η σημερινή συναίνεση του ΠΑΣΟΚ με τις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ και η προβαλλόμενη διάθεσή του για διάλογο και συνεργασία με τις δυνάμεις της Αριστεράς δεν συμβιβάζονται και υπηρετούν κυρίως επικοινωνιακές σκοπιμότητες.

Προτεραιότητα του ΣΥΝ είναι η κοινή δράση ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζόμενων και της Νεολαίας που δημιουργούν οι νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές πολιτικές».

Εξάλλου , σχετικά με την συνέντευξη του κ. Μεϊμαράκη αναφορικά με τις συνεργασίες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση υπογράμμισε τα εξής:

«Ο κ. Μεϊμαράκης επί τη ουσίας προτείνει αυτό που ήδη έχει απορρίψει ο ΣΥΝ. Όπως γνωρίζετε με απόφαση της Κ.Π.Ε. έχουμε αποκλείσει κεντρικές συμφωνίες και συνεργασίες με τις δυνάμεις του δικομματισμού στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης του Οκτωβρίου του 2006».

Τέλος, όσον αφορά τη δήλωση του κ. Μεϊμαράκη για την άρση της μονιμότητας των νέων στις Δ.Ε.Κ.Ο., σχολίασε:

«Η απαράδεκτη συμφωνία της κυβέρνησης με τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ στον Ο.Τ.Ε. άνοιξε, όπως είχαμε καταγγείλει, τον δρόμο για να γενικευθεί η επίθεση απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Με τη σχεδιαζόμενη άρση της μονιμότητας των εργαζομένων που θα προσληφθούν στις Δ.Ε.Κ.Ο η κυβέρνηση επιχειρεί να αξιοποιήσει τους νέους ως εργασιακά πειραματόζωα για την περαιτέρω υπονόμευση και την πλήρη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων στον Δημόσιο Τομέα.

Η κυβέρνηση δείχνει πλέον καθαρά ότι επιφυλάσσει στους νέους ανθρώπους την γκρίζα προοπτική της αβεβαιότητας και ανασφάλειας, στη θέση των ελπίδων των νέων για ένα καλύτερο μέλλον».

To Γραφείο Τύπου