Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/05/2007

Δήλωση Π. Λαφαζάνη σχετικα με την εισήγηση του κ. Γ. Αλογοσκούφη στην Κυβερνητική Επιτροπή

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την εισήγηση του κ. Γ. Αλογοσκούφη στην Κυβερνητική Επιτροπή, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης, κλιμακώνοντας την τακτική των προκατόχων του επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται στους οικονομικούς δείκτες, που, τάχα, ευημερούν, ξεχνώντας, όμως, τους ανθρώπους που υποφέρουν.

Οι θριαμβικοί τόνοι του κ. Γ. Αλογοσκούφη για την πορεία της οικονομίας βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου και δεν έχουν καμία σχέση με τη συνεχή υποβάθμιση των εισοδημάτων και του επιπέδου της ζωής τους που βιώνουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Η κυβέρνηση μπορεί να επαίρεται για τους ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ, αλλά ξεχνάει ότι τα οφέλη της ανάπτυξης μεταφράζονται σε υπερκέρδη για τους λίγους και σε λιτότητα, ακρίβεια, ανεργία και ελαστικές εργασιακές σχέσεις για τους πολλούς.

Η Ελλάδα βγαίνει από τη μία κοινοτική επιτήρηση μόνο και μόνο για να μπει σε μια νέα και σκληρότερη, αφού η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό - μηδενικό έλλειμμα - μέχρι το 2010. Αυτό σημαίνει ότι η λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις θα παραταθεί επʼ αόριστον και θα γίνει σκληρότερη, ενώ θα επισπευσθεί, στο όνομα της βιωσιμότητας των δημόσιων οικονομικών, η κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος. 

To Γραφείο Τύπου