Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/05/2007

Δήλωση Ν. Βούτση, υπεύθυνου Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Πολύδωρα περί «πολιτικής βίας» και την κάλυψη του κυβερνητικού εκπροσώπου

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Πολύδωρα περί «πολιτικής βίας» και την κάλυψη του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο Ν. Βούτσης, Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με πρωτοβουλία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και συλλογική κυβερνητική κάλυψη και ευθύνη, επιχειρείται να διαμορφωθεί και πάλι μια ατζέντα «νόμου και τάξης» στην πολιτική ζωή του τόπου και μάλιστα με την επίκληση του όρου «πολιτική βία» που παραπέμπει εμμέσως και πάλι στην επίρριψη πολιτικής ευθύνης και την πρόκληση πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η κυβέρνηση δεν έχει κοινωνική ατζέντα και αδυνατεί να αναλάβει θεσμικές πρωτοβουλίες και να κάνει τομές σε δημοκρατική και προοδευτική κατεύθυνση, όπως απαιτούν οι καιροί μας.

Η άκρως συντηρητική επιλογή για τη συνεχή επαναφορά και τη μεγιστοποίηση μεμονωμένων κρουσμάτων βίας χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για πολύ περισσότερα κρούσματα καταστολής και αυταρχισμού και αποτελεί, δυστυχώς, προσφιλές καταφύγιο όσων διακρίνονται για ένδεια επιχειρημάτων και ευρύτερης κοινωνικής ενόρασης.  

To Γραφείο Τύπου