Skip to main content.
10/05/2007

Αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών σύμφωνα με στοιχεία της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Αριστερή eνότηταΣτις φοιτητικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα 9 Μάη παρουσιάζεται διατήρηση των περσινών αυξημένων ποσοστών της συμμετοχής των φοιτητών/τριων σε αυτές.

Σημαντικό στοιχείο διαφοροποίησης σε σχέση με τις περσινές εκλογές είναι η αλλαγή σύνθεσης των ψηφοφόρων. Ο κόσμος των καταλήψεων συμμετείχε σε αρκετά μεγάλο ποσοστό στις εκλογές.

Μέχρι στιγμής με καταμετρημένο το 15% των σχολών πανελλαδικά, καθώς και από την εικόνα των συλλόγων που βρίσκονται ακόμα στη διαδικασία της καταμέτρησης προκύπτουν τα εξής αποτελέσματα:

Tο νέο στοιχείο των φετινών εκλογών είναι η δημιουργία μιας νέας ενωτικής συσπείρωσης, της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (Στην οποία συμμετέχουν το ΔΙΚΤΥΟ, τα Αριστερά Σχήματα καθώς και άλλες συλλογικότητες της αριστεράς στα Πανεπιστήμια και ανεξάρτητα σχήματα ). Η σημαντική αύξηση των ποσοστών της κατά 3-4 % (σε σχέση με τα ποσοστά των φοιτητικών σχημάτων που καταγραφόντουσαν χωριστά ως πέρυσι) δίνει ένα σημαντικό μήνυμα για την αναγκαία ενωτική δράση της αριστεράς.

Πτωτική τάση των καθεστωτικών παρατάξεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, καθώς το κλίμα των τελευταίων 10 μηνών, είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία ενεργοποίησης των μηχανισμών τους.

Συγκρατημένη αυξητική τάση των υπόλοιπων αριστέρων δυνάμεων.

Φοιτητικές Εκλογές 2007 - Αποτελέσματα

Αναλυτικά

Αποτελέσματα ΑΕΙ

Αποτελέσματα ΤΕΙ

Συγκεντρωτικά

Αποτελέσματα ΑΕΙ

Αποτελέσματα ΤΕΙ