Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/09/2005

Δήλωση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Αλαβάνου μετά την παρουσία του στη Βουλή των Εφήβων

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Oμάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος, αμέσως μετά την παρουσία του στη Βουλή των Εφήβων, δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα οι μαθητές έδωσαν μαθήματα στους πολιτικούς.

Διατυπώθηκαν πολλές και ιδιαίτερα αξιόλογες προτάσεις, όπως η διδασκαλία της τέχνης και του πολιτισμού μέσα στα σχολεία, η ανεξιθρησκία, η στήριξη της μονογονεϊκής οικογένειας, ο σεβασμός στους μειονοτικούς μαθητές, η αλλαγή αντίληψης σε σχέση με τα ναρκωτικά και πολλά άλλα, που πρέπει να τύχουν της στήριξής μας.

Υπάρχουν και στοιχεία τα οποία, κατά τη γνώμη μου, «σηκώνουν συζήτηση» όπως π.χ. η αντίληψη ορισμένων ομιλητών σε σχέση με γειτονικούς μας λαούς.

Η Βουλή των Εφήβων έχει κάνει ένα δημιουργικό κύκλο και μπορούμε να σκεφτούμε πια την ενίσχυση και την εξέλιξή της, όπως:

H εκλογή, από την επόμενη φορά, των συμμετεχόντων από τους ίδιους τους μαθητές, αντί για την εκλογή τους από κριτικές επιτροπές που ορίζει η Βουλή.

Ή ακόμα, η παρουσία των παιδιών, χωρίς τη συνοδεία των γονέων τους -που έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται μεγάλη υπερηφάνεια και χαρά για τις κόρες και τους γιους τους- ως μια συμβολική κίνηση στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας και της αυτονομίας που αποτελεί εξάλλου και το δύσκολο τελικό σταθμό στο ταξίδι της εφηβείας».

To Γραφείο Τύπου