Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/09/2005

Π.Λαφαζάνης: Η κυβερνητική πολιτική στο επόμενο διάστημα και εντός του 2006, παρά τα όποια φτιασιδώματα, που θα ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, θα έχει ως σημαία της τη σκληρή μονομερή λιτότητα και την κοινωνική κατεδάφιση

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ., Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γ. Αλογοσκούφη, μετά τη συνάντησή του με την Ένωση Κεντρικών Επιμελητηρίων Ελλάδας, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

Είναι άκρως ανησυχητικό ότι ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γ.Αλογοσκούφης, δήλωσε ότι έχει εκλείψει ο κίνδυνος για να ληφθούν το επόμενο διάστημα γενικευμένα και μόνο φορολογικά μέτρα, αφήνοντας έτσι ορθάνοιχτο τον δρόμο για την επιβολή νέων μεμονωμένων φοροεισπραχτικών μέτρων, ακόμα και εντός του 2005, που θα φορτωθούν στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.

Ακόμα πιο ανησυχητικό ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ., αντί να αποκρούσει τις ακραίες νεοφιλελεύθερες προτάσεις της Ένωσης Κεντρικών Επιμελητηρίων Ελλάδας και κυρίως το νεοφιλελεύθερο αντεργατικό μανιφέστο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, φαίνεται να τις υιοθετεί και να κινείται σταδιακά για την υλοποίησή τους.

Είναι σαφές ότι η κυβερνητική πολιτική στο επόμενο διάστημα και εντός του 2006, παρά τα όποια φτιασιδώματα, που θα ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, θα έχει ως σημαία της τη σκληρή μονομερή λιτότητα και την κοινωνική κατεδάφιση.

To Γραφείο Τύπου