Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/05/2007

Δήλωση Π. Λαφαζάνη: Ο Χ.ΑΛΜΟΥΝΙΑ ΣΕ ΘΕΣΗ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κοινοτικού Επιτρόπου κ. Χ. Αλμούνια στο ραδιοφωνικό σταθμό του SKY, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο κ. Αλμούνια, στη θέση του τοποτηρητή  και «υπερπρωθυπουργού» αυτής της χώρας, περιέγραψε με απόλυτη σαφήνεια την οικονομική πολιτική που θα ακολουθηθεί μετά τις εκλογές και αποκάλυψε τη συναίνεση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την εφαρμογή της.

Ο κ. Χ. Αλμούνια αποσαφήνισε πλήρως ότι, ανεξάρτητα από την κυβέρνηση που θα προκύψει στην επερχόμενη εκλογική μάχη, στο όνομα της δημοσιονομικής εξυγίανσης και του ισοσκελισμένου μέχρι το 2010 προϋπολογισμού, θα συνεχιστεί και θα γίνει σκληρότερη η λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, ενώ θα πρέπει να επισπευσθεί η «μεταρρύθμιση», στην πραγματικότητα η κατεδάφιση, του Ασφαλιστικού συστήματος.

Μπορεί στον κ. Αλμούνια να «αρέσουν», όπως είπε, οι εκλογές, αλλά ξεκαθάρισε ότι, ανεξαρτήτως «κεντροαριστεράς» ή «κεντροδεξιάς», η αντικοινωνική και αντιασφαλιστική οικονομική πολιτική είναι δεδομένη. Οι «αποφάσεις», όπως είπε, «πρέπει να εφαρμόζονται»!

Ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο; Και πού λαμβάνονται αυτές οι αποφάσεις;»

To Γραφείο Τύπου