Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/05/2007

Συνάντηση Αλ.Αλαβάνου και Δ.Στρατούλη με το Σωματείο Εργαζομένων της ΤΙΜ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος και ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για την Εργατική Πολιτική του κόμματος, συναντήθηκαν σήμερα με το Σωματείο Εργαζομένων της ΤΙΜ.

Μετά τη συνάντηση έκανε την εξής δήλωση:

«Ο κλάδος της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα είναι αναπτυσσόμενος, ανήκει σε τεχνολογίες αιχμής και απασχολεί πολλές χιλιάδες νέους και νέες εργαζόμενους. Γι αυτό εμείς, με χαρά από τη μια μεριά, συναντηθήκαμε με το Σωματείο της ΤΙΜ, το οποίο κατάφεραν να στήσουν εδώ και δύο χρόνια οι εργαζόμενοι. Όμως η εργοδοσία με δικαστικές προσφυγές προσπαθεί να παραλύσει τη δράση του σωματείου και κατά τη γνώμη μας να εκφοβίσει τους εργαζόμενους. Ενώ οι επεμβάσεις της εργοδοσίας στα σωματεία αντιβαίνουν στο Νόμο, η κυβέρνηση σιωπά. Είναι απούσα, τη στιγμή που είναι βασικό δικαίωμα των εργαζομένων να έχουν το σωματείο τους και να έχουν τη δυνατότητα να διαπραγματευτούν την επιχειρησιακή σύμβαση σχετικά με τους κατώτατους μισθούς, τα εργασιακά δικαιώματα και άλλα. Πιστεύουμε ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η στάση αποχής, κάλυψης και σιωπής της κυβέρνησης για όσα συμβαίνουν στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας, σε πολλές εταιρείες. Παραδείγματος χάριν, τη VODAFON, την οποία ξέραμε και ξέρουμε για τις υποκλοπές, που δεν έχουν απαντηθεί ακόμη, πρέπει να την γνωρίσουμε και από το γεγονός ότι είναι μια εταιρεία πολυεθνική- η οποία θα μπορούσε να μπει στο βραβείο Γκίνες -που δεν έχει επιτρέψει σε καμία χώρα να υπάρξει εργασιακό σωματείο. Στην Ελλάδα όμως έχουμε νομοθεσία και πρέπει να είναι σεβαστή.»

Μαν. Μιχαηλάκης (Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΤΙΜ) «Συναντηθήκαμε σήμερα με τον κ. Αλαβάνο και του εξηγήσαμε τα εργασιακά μας προβλήματα και την κατάσταση που έχει προκύψει  με την συλλογική σύμβαση εργασίας και το θέμα της παρέμβασης της διοίκησης όσον αφορά στον συνδικαλισμό. Θέσαμε συγκεκριμένα θέματα, όπως η προσβολή του διοικητικού συμβουλίου με συγκεκριμένη αγωγή από την εταιρεία, τώρα τη στιγμή της μεσολάβησης και ζητήσαμε να στηριχτεί η θέση μας, όσον αφορά στα δικαιώματα και τα κεκτημένα μας στον εργασιακό μας χώρο.»

To Γραφείο Τύπου