Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/09/2005

Ο Π.Λαφαζάνης χαιρέτησε σήμερα, εκ μέρους του κόμματος, τη Συνέντευξη Τύπου που έδωσαν τα Σωματεία της Ολυμπιακής

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, χαιρέτησε σήμερα, εκ μέρους του κόμματος, τη Συνέντευξη Τύπου που έδωσαν τα Σωματεία της Ολυμπιακής και μεταξύ άλλων τόνισε:

«Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ φέρνουν εγκληματικές ευθύνες για τα σημερινά προβλήματα της Ολυμπιακής. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις και οι εκάστοτε αρμόδιοι Υπουργοί δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να δυσφημούν και να απαξιώνουν τον εθνικό αερομεταφορέα, κατασπαταλώντας αλλεπάλληλα προγράμματα εξυγίανσης στο βωμό κομματικών, πελατειακών σχέσεων και ιδιωτικών συμφερόντων.

Η πολιτική του ξεπουλήματος της Ολυμπιακής Αεροπορίας που προωθούν το Π.Α.Σ.Ο.Κ και σήμερα ως κυβέρνηση η Ν.Δ., συνιστά εθνικό έγκλημα και συνεχίζει την απαξίωση της εταιρείας για να την οδηγήσει ή στο κλείσιμο ή στη μετατροπή της σε ιδιωτική πειρατική εταιρεία χαμηλού κόστους.

Είναι απολύτως απαράδεκτο η κυβέρνηση της ΝΔ να παρακολουθεί ως θεατής τις απειλές για την επιβολή προστίμου σε βάρος της Ολυμπιακής από το Κολλέγιο των Επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επιβολή προστίμου σε βάρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας θα είναι πράξη αυταρχική, αυθαίρετη και επιλεκτική και θα υπακούει αποκλειστικά και μόνο στο δόγμα του ακραίου ανταγωνισμού και της κερδοσκοπικής απελευθέρωσης που υιοθετούν οι νεοφιλελεύθεροι κύκλοι της Ε.Ε.

Καλούμε τον κ. πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα στο ανώτερο δυνατόν πολιτικό ευρωπαϊκό επίπεδο για να ματαιώσει άκρως δυσμενείς εξελίξεις οι οποίες θα πλήξουν ύψιστα τα εθνικά και κοινωνικά συμφέροντα της χώρας και αν επισυμβούν θα το χρεώνουν με πελώριες πολιτικές ευθύνες.

Σήμερα, το κλίμα που είχαν δημιουργήσει σε βάρος της Ολυμπιακής κατεστημένα συμφέροντα έχει αλλάξει. Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, μετά και τις αλλεπάλληλες πρόσφατες αεροπορικές τραγωδίες, κατανοεί την ανάγκη σωτηρίας και ανασυγκρότησης της Ολυμπιακής ως δημόσιου εθνικού αερομεταφορέα με κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο, που θα προσφέρει τις μεγαλύτερες δυνατές εγγυήσεις για ασφαλείς πτήσεις.

Σήμερα μπορεί να διαμορφωθεί ένα μεγάλο και πλατύ πολιτικοκοινωνικό μέτωπο που θα ματαιώσει το ξεπούλημα ή το κλείσιμο της Ολυμπιακής και θα επιβάλλει της εξυγίανσή και την ανάκαμψή της ως δημόσιας επιχείρησης για ασφαλείς αερομεταφορές με εθνικό, κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο. Ο ΣΥΝ θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση».

To Γραφείο Τύπου