Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/05/2007

Να χαρακτηριστούν επιτέλους οι τρίτεκνες οικογένειες ως πολύτεκνες

Σε συγκέντρωση εκατοντάδων τρίτεκνων οικογενειών, που οργάνωσαν οι φορείς τους, ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ δήλωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του τα εξής:

Η στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών θα έπρεπε να είναι ένα από τα σημαντικά εργαλεία άσκησης δημογραφικής πολιτικής στη χώρα μας, που παρουσιάζει υπογεννητικότητα.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεσμεύτηκε πριν τις εκλογές του 2004, ότι οι οικογένειες με τρία παιδιά θα χαρακτηριστούν πολύτεκνες. Όμως ο νόμος 3454/2006, που προώθησε δεν ανταποκρίνεται σʼ αυτή τη ρητή προεκλογική δέσμευση του σημερινού πρωθυπουργού και διέψευσε τις προσδοκίες των τρίτεκνων οικογενειών.

 Ο ΣΥΝ θεωρεί επίσης, ότι οι εξαγγελίες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για τις τρίτεκνες οικογένειες είναι ελλιπέστατες και ευκαιριακές, χωρίς ουσιαστικά να δίνουν λύσεις στα προβλήματά τους.

Η θέση του ΣΥΝ είναι πολύ απλή και ρεαλιστική, αφού ζητούμε να προωθηθούν οι προτάσεις του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής 1993 για το δημογραφικό πρόβλημα, να τηρηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού και να χαρακτηριστούν επιτέλους οι τρίτεκνες οικογένειες ως πολύτεκνες.

Γιʼ αυτό και θα καταθέσουμε σύντομα στη Βουλή πρόταση νόμου με ένα και μόνο άρθρο που θα προβλέπει την «ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών στο νόμο 1910/1944 περί πολυτέκνων», ώστε να σταματήσει η αγωνία και ο εμπαιγμός των 200.000 και πλέον τρίτεκνων οικογενειών της χώρας μας.

To Γραφείο Τύπου