Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/05/2007

Σκάνδαλο η λεηλασία της περιούσίας των τυφλών και η κατάργηση του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

Την ώρα που ο Υπουργός Υγείας με επικοινωνιακά τεχνάσματα επιχειρεί να εμφανίσει μια ειδυλλιακή εικόνα στο χώρο της Υγείας- Πρόνοιας και η κυβέρνηση υποκρίνεται ότι τάχα δίνει προτεραιότητα σε θέματα εκπαίδευσης η πραγματικότητα καθημερινά τον διαψεύδει.

Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΑΤ με σημερινή συνέντευξη τύπου, αποκαλύπτουν τη γύμνια της Πολιτείας στον τομέα της εκπαίδευσης και αποκατάστασης των τυφλών.

Η εκποίηση - λεηλασία της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Κέντρου, προκειμένου να αντιμετωπισθούν πάγιες ανάγκες λειτουργίας του, έχει πάρει διαστάσεις σκανδάλου και πλιάτσικου. Καταγγέλλουμε τη κυβέρνηση και τον Υπουργό για τη στάση Πόντιου Πιλάτου που εφαρμόζουν.

Καταγγέλλουμε στην κοινή γνώμη την επιχειρούμενη κατάργηση του Κέντρου Υγείας Εκπαίδευσης και Αποκατάσταση Τυφλών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 1995 έχει να γίνει προκήρυξη μόνιμης θέσης προσωπικού. Ας μην επιχειρεί λοιπόν το ΠΑΣΟΚ ανώδυνες λεκτικές αντιπαραθέσεις. Να προχωρήσει αμέσως σε αυτοκριτική.

Απαιτούμε την άμεση κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό του συνόλου των λειτουργικών δαπανών του ΚΕΑΤ και τη διακοπή εκποίησης των περιουσιακών του στοιχείων.

 Η απάντηση στον κατήφορο της δικομματικής συναίνεσης, επίθεσης στις λαϊκές κατακτήσεις, είναι αγώνας και συσπείρωση σε μέτωπο υπεράσπισης και προώθησης ενός Δημόσιου Τομέα - Υγείας - Πρόνοιας σύμφωνα με τα λαϊκά συμφέροντα  

Τμήμα Υγείας