Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/09/2005

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ με το Δ.Σ. του Σωματείου Κεντρικής Ελλάδας Νήσων Αιγαίου και Κρήτης Εργαζομένων Συμβασιούχων στα ΚΕΠ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος συναντήθηκε σήμερα με το Δ.Σ. του Σωματείου Κεντρικής Ελλάδας Νήσων Αιγαίου και Κρήτης Εργαζομένων Συμβασιούχων στα ΚΕΠ και ενημερώθηκε για τα προβλήματα των εργαζομένων.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Αλ. Αλαβάνος τόνισε:

«Αυτό που γίνεται με τους 3.000 εργαζόμενους, νέους -μέσος όρος τριαντάρηδες- στα ΚΕΠ, είναι ντροπή για τη χώρα. Να δουλεύουν και ως υπάλληλοι, και ως επιστημονικοί σύμβουλοι, και ως κλητήρες, να μην έχουν άδεια, και οι κοπέλες που δουλεύουν να μην έχουν καν άδειες εγκυμοσύνης. Είναι μια από τις χειρότερες μορφές συμβασιούχων, η οποία δυστυχώς συνεχίζεται με τα νομοθετικά μέτρα της κυβέρνησης. Εμείς, την καλούμε άμεσα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, να προχωρήσει στην Υπουργική Απόφαση για τη σύσταση οργανικών θέσεων, την προκήρυξη διαγωνισμού και την επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος.»

Ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Χ. Βαρβιτσιώτης, τόνισε:

«Εμείς αυτό το οποίο ζητάμε, είναι να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις εργασίας τους, όλοι αυτοί που έχουν ξεκινήσει από την αρχή, και να υλοποιηθεί η αναγγελία που έγινε από το Υπουργείο τον Ιούνιο του 2005, ώστε να βγει η κοινή υπουργική απόφαση και να προχωρήσουμε στην προκήρυξη.»

To Γραφείο Τύπου