Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/05/2007

Δήλωση Π.Λαφαζάνη σχετικά με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς της Κοινοτικής επιτήρησης

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος Oικονομικής και Kοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς της Κοινοτικής επιτήρησης, έκανε το παρακάτω σχόλιο:

« Η έξοδος της Ελλάδας από την Κοινοτική επιτήρηση δεν θα έχει καμιά θετική επίπτωση στους έλληνες εργαζόμενους.

Κι αυτό διότι η χώρα θα βγει από τη μια Κοινοτική επιτήρηση μόνο και μόνο για να εισέλθει σε μια νέα και χειρότερη, αφού η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό  μέχρι το 2010. Αυτό σημαίνει ότι η πολιτική της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας για μισθούς και συντάξεις θα παραταθεί αλλά και θα ενταθεί τα επόμενα χρόνια, ενώ θα συνοδευτεί, στο όνομα της βιωσιμότητας των δημόσιων οικονομικών, με την αποκαλούμενη «μεταρρύθμιση» και στην ουσία κατεδάφιση του Ασφαλιστικού συστήματος.

Ταυτόχρονα, από την επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έγινε σαφές ότι ο ελληνικός λαός θα πληρώσει πανάκριβα την επιδιωκόμενη από την κυβέρνηση επίπλαστη κατά 26% αναθεώρηση του ΑΕΠ με πολλά δισεκατομμύρια ευρώ εφάπαξ, ενώ κάθε χρόνο και εσαεί οι έλληνες πολίτες θα καταβάλλουν, εξαιτίας της κατά 0,25% του ΑΕΠ αύξηση της συνεισφοράς της Ελλάδας στην Κοινότητα, όλο και μεγαλύτερα ποσά που θα ξεπερνούν τα 500εκ. ευρώ»

To Γραφείο Τύπου