Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/05/2007

Δήλωση Δημ.Στρατούλη σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Αντώναρου για τις προσφορές ορισμένων Τραπεζών για επαναγορά ορισμένων «δομημένων» ομολόγων

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Αντώναρου για τις προσφορές ορισμένων Τραπεζών για επαναγορά ορισμένων «δομημένων» ομολόγων, ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να πανηγυρίζει για κάποιες κινήσεις ορισμένων Τραπεζών για ένα μέρος των ομολόγων, που κυρίως γίνονται για το καλό τους όνομα και για να αποφύγουν τις όποιες ποινικές και αστικές ευθύνες, θα πρέπει επιτέλους να δώσει επίσημα στοιχεία για το ποια Ταμεία αγόρασαν «δομημένα» ομόλογα -πόσα και από ποιους- και  πόσες είναι οι ζημιές τους εξ αυτού του λόγου.

Να σταματήσει, επίσης, η κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από κινήσεις ορισμένων μόνο Τραπεζών και να πάρει πολιτικές αλλά και νομοθετικές πρωτοβουλίες για την άμεση κάλυψη  όλων των ζημιών των ασφαλιστικών Ταμείων από τη διαχρονική λεηλασία των αποθεματικών τους. Επίσης, για την άμεση επιστροφή από ΟΛΕΣ τις Τράπεζες στα Ασφαλιστικά Ταμεία, όλων των χρημάτων που αυτά έδωσαν για την αγορά των «δομημένων» ομολόγων, προχωρώντας οι ίδιες στην άμεση επαναγορά τους.

To Γραφείο Τύπου