Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/05/2007

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΣΥΝ με τον Γραμματέα της ΚΠΕ του κόμματος Ν. Χουντή.

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί αναφέρθηκαν στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, διατύπωσαν τα θεσμικά και οικονομικά αιτήματά τους και αναφέρθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν με εκπροσώπους των κομμάτων για να συζητήσουν την πρότασή τους για δημιουργία διακομματικής Επιτροπής, η οποία θα μελετά τη λειτουργία και την προοπτική της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Ν. Χουντής, τόνισε την ανάγκη πλήρους εκδημοκρατισμού της ΕΛ.ΑΣ. και ευρύτερα των Σωμάτων Ασφαλείας και την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, που θα δίνει το δικαίωμα εκπροσώπησης όλων των εργαζομένων αστυνομικών. Για το θέμα σύστασης διακομματικής Επιτροπής τόνισε ότι ο ΣΥΝ είναι σύμφωνος με την πρόταση αυτή. Τέλος, παρατήρησε, ότι η σχέση πολιτών και αστυνομικών περνάει κρίση, την οποία εντείνουν και τα φαινόμενα διαφθοράς που έρχονται πολύ συχνά στο φως της δημοσιότητας κι ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια απ΄ όλες τις πλευρές για τον προσανατολισμό των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο υπεύθυνος του Τμήματος του ΣΥΝ για το Σώματα Ασφαλείας Μίλτος Ανδρικόπουλος.

Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας