Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/09/2005

Σχετικά με την πώληση του 10% του ΟΤΕ

Δήλωση του Δ.Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ

Σχετικά με την πώληση του 10% του ΟΤΕ, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, ξεπουλάει και άλλο κομμάτι του ΟΤΕ, με ζημιά, μάλιστα, 250.000.000 ευρώ, αφού θα εισπράξει γι’ αυτό 846.000.000 ενώ πριν ένα μήνα πλήρωσε 1,1 δις ευρώ στους κατόχους αυτών των μετοχών, ιδιώτες-δανειστές του Δημοσίου, για να τις επιστρέψουν σε αυτό.

Είναι μεγάλη πολιτική πρόκληση να πανηγυρίζουν και από πάνω για το ξεπούλημα της δημόσιας υπηρεσίας, αντί να λογοδοτούν, γιατί, συνεχίζοντας από κει που τελείωσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, πωλούν πλέον και τα «χάλκινα σκεύη» του σπιτιού.

Την ίδια στιγμή προωθούν ακάθεκτοι πρόγραμμα μαζικής μείωσης του προσωπικού του ΟΤΕ, φορτώνοντας με ιλιγγιώδη ελλείμματα τα ταμεία ασφάλισης των εργαζομένων και χαρίζοντας τα οφέλη στους ιδιώτες-μετόχους του ΟΤΕ.

Ο ΣΥΝ θα αγωνιστεί για να μπει ένα τέλος στη μεγαλύτερη στην ιστορία της χώρας λεηλασία και ληστεία του δημόσιου πλούτου της χώρας, που συντελείται προς όφελος ιδιωτικών-ιδιοτελών συμφερόντων.

To Γραφείο Τύπου