Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/05/2007

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΣΤΗ ΝΕΤ

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση της Ν.Ε.Τ (Λυριτζής-Οικονόμου) για τις εισηγήσεις  υπουργών της Ν.Δ. για άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είναι ανέντιμο στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου να τίθεται θέμα, εκλογικού νόμου. Βλέπω διαρκώς υπουργούς της ΝΔ  να κανοναρχούν σʼ αυτό το θέμα με αρχιστράτηγο τον κ. Μεϊμαράκη. Δεν μπορεί η κυβέρνηση της Ν.Δ να εκλέγεται με τη δέσμευση ότι δεν θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και ότι αποκλείεται να κάνει αιφνιδιασμό τον τελευταίο χρόνο και να επιχειρείται το ανάποδο. Κορυφαίοι υπουργοί διαρκώς ανοίγουν αυτό το θέμα.

Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι δημοκρατική. Θυμίζει πολιτικούς κλεφτοκοτάδες. Και τίθεται ένα θέμα: ή ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να τους μαζέψει, οπότε υπάρχει ένα κραυγαλέο έλλειμμα κυβερνητικού συντονισμού ή το αφήνει να αιωρείται «μπας και..». Ας αφήσουν αυτά τα κόλπα. Δείχνουν μια εικόνα φόβου και ηττοπάθειας από την πλευρά της ΝΔ, μια εικόνα όχι σοβαρή. Πώς θα πιστέψει κανείς τις κυβερνητικές  δεσμεύσεις για όλα τα θέματα όταν είναι «είπα-ξείπα» σʼ ένα κορυφαίο θέμα όπως αυτό του εκλογικού νόμου;»

To Γραφείο Τύπου