Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/05/2007

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για τα εκλογικά σενάρια και τον εκλογικό νόμο

Μια πεντακομματική Bουλή με ισχυρότερη την Αριστερά, όποτε κι αν  γίνουν οι εκλογές, θα είναι  θετική και για τη λειτουργία της δημοκρατίας και κυρίως για τους κοινωνικά ασθενέστερους. Ο κ. Καραμανλής τρέμει αυτό το σενάριο, αλλά δεν το επιθυμεί ούτε ο κ. Παπανδρέου. Γιʼ αυτό και συμπράττουν στο ρετρό της πόλωσης για το ποιοι είναι λιγότερο διεφθαρμένοι από τους άλλους. Γιʼ αυτό και οι συνεχιζόμενες ανέντιμες πολιτικά και κουτοπόνηρες μεθοδεύσεις κορυφαίων υπουργών της Ν.Δ για αλλαγή  του εκλογικού νόμου στο παραπέντε των εκλογών, σε βάρος της αναλογικής εκπροσώπησης και της Αριστεράς  και σε πλήρη αντίθεση με τη σαφή κυβερνητική δέσμευση .Δυστυχώς όμως για αυτούς το χιλιοπαιγμένο “έργο” δεν πουλάει πια, ιδιαίτερα στις νεότερες γενιές και τους υποψιασμένους πολίτες που διαρκώς αυξάνονται. Η επόμενη Bουλή θα είναι πιο πολυφωνική και με πιο δυνατή την Αριστερά .Είμαι αισιόδοξος ότι ο ΣΥΝ με συσπείρωση, σύγχρονο λόγο, δυναμική παρουσία και τις κατάλληλες κινήσεις μπορεί να κάνει την θετική έκπληξη των εκλογών.

Για το Προγραμματικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Έως χθες ο κ. Παπανδρέου και η κ. Διαμαντοπούλου καλούσαν ένθερμα τον ΣΥΝ να συμβάλει με τις προτάσεις του στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, υμνώντας την αξία του διαλόγου και τον ρόλο της Ανανεωτικής Αριστεράς. Όταν ήλθε όμως η ώρα της πράξης αρνήθηκαν ακόμη και να δώσουν το λόγο, έστω και για ένα σύντομο χαιρετισμό, στον εκπρόσωπο του ΣΥΝ όσο και σε αυτούς των άλλων κομμάτων. Τι σόι αντίληψη για το διάλογο είναι αυτή; Αν κάποιοι ψάχνουν για αφελείς ή δεκανίκια, ας το χωνέψουν ότι δεν θα βρουν στον ΣΥΝ.

Και με την ευκαιρία: Τι λέει το εγκριθέν πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση του άρθρου 16; Τι συγκεκριμένα προτείνει για το ασφαλιστικό, την εισοδηματική πολιτική, τη φορολογία, τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον, τις σχέσεις εκκλησίας –κράτους;

Η ομόφωνη έγκριση ενός γενικόλογου κειμένου υπηρετεί ίσως την προεκλογική συσπείρωση των στελεχών. Αναδεικνύει όμως την προγραμματική ασάφεια του ΠΑΣΟΚ. Οι υψηλοί τόνοι δεν μπορούν να κρύψουν το έλλειμμα ουσιαστικής αντιπολίτευσης και τις ισχυρές συγκλίσεις με την οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ.

To Γραφείο Τύπου