Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/09/2005

Περιοδείες και συναντήσεις με φορείς στο πλαίσιο της 70ης ΔΕΘ

Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Σπάει την παράδοση που επέβαλε στα πολιτικά κόμματα να δίνουν την συνέντευξη Τύπου για τη Δ.Ε.Θ. σε συγκεκριμένους παραδοσιακά προσδιορισμένους χώρους.

Τον Δήμο Ελευθέριου-Κορδελιού, επέλεξε ο Αλέκος Αλαβάνος για να δώσει την συνέντευξή του την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2005. Τον Δήμο με το τεράστιο πρόβλημα ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους, την μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση, με συσσώρευση επαναπατρισμένων καθώς και μεταναστών.

Η περιοδεία του ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. θα δώσει έμφαση στη νεολαία, θα έχει κοινωνική, οικολογική και πολιτιστική διάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κοιν.Ομάδας Αλέκο Αλαβάνο, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Δραγασάκη Γιάννη και Ξηροτύρη Ασημίνα, και αποτελούμενη από τους Θεωνά Γιάννη, Καβουριάρη Ευθύμιο, Κανταρά Τάσο, Κλαυδιανό Παύλο, Λαφαζάνη Παναγιώτη, Παυλίδη Νίκο, Φλαμπουράρη Αλέκο και Κώστα Παπαδιγενόπουλο, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με φορείς και περιοδείες στο πλαίσιο της 70ης Δ.Ε.Θ. την Τρίτη 13 και Τετάρτη 14/9.

Στο διήμερο πρόγραμμά του το κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. θα πραγματοποιήσει την Τρίτη περιοδεία στο Δήμο Σταυρούπολης, όπου θα επισκεφθεί σχολείο επαναπατρισμένων και θα έχει συνάντηση με μετανάστες. Επίσης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στα ΕΛΠΕ και στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Την Τετάρτη το πρωί 09.00 θα μεταβεί στο Δήμο Εχεδώρου και θα συζητήσει με την Δημοτική Αρχή και φορείς της περιοχής τα οξύτατα περιβαλλοντικά προβλήματα στο Γαλλικό ποταμό. Θα ακολουθήσει η Συνέντευξη Τύπου στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Δήμο Ελευθέριου-Κορδελιού και συνάντηση με το προεδρείο της ΕΣΗΕΜ-Θ και του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Η περιοδεία στη Θεσσαλονίκη θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο Δήμο Καλαμαριάς, όπου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «παρά θίν� αλός 2005» πραγματοποιείται έκθεση ζωγραφικής 4 νέων καλλιτεχνών από Ισραήλ, Παλαιστίνη και Κύπρο ( με έναν Ελληνοκύπριο και έναν Τουρκοκύπριο καλλιτέχνη).

Στο αεροδρόμιο Μακεδονία θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με συμβασιούχους και μόνιμο προσωπικό της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής :

Τρίτη 13/9

10.30: Περιοδεία στα ΕΛ.ΠΕ, συνάντηση με εργαζόμενους και την διοίκηση

12.15: Περιοδεία στο Νοσοκομείο Παπανικολάου

18.00: Συνάντηση με τη Διοίκηση της ΔΕΘ και σωματείο εργαζομένων στην ΔΕΘ «βόλτα» σε επιλεγμένα περίπτερα

20.30: Περιοδεία στο Δήμο Σταυρούπολης και συνάντηση με επαναπατρισμένους και μετανάστες

22.30: Θα παραβρεθεί στην συνεστίαση Δημοτικής Κίνησης «Θεσ/νικη των πολιτών και της οικολογίας», στο «Σάλα Πανόραμα» (στο 11ο χλμ. Θεσ/νικης - Περαίας μετά την στροφή του αεροδρομίου και μετά το Χάγιατ στα 100 μέτρα δεξιά).

Τετάρτη 14/9

09.00: Επίσκεψη στον Δ. Εχεδώρου

12.00: Συνέντευξη Τύπου στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στον Δήμο Ελευθέριου - Κορδελιού (Α. Παπανδρέου 2 και Κατσαντώνη)

14.00: Συνάντηση με το Προεδρείο της ΕΣΗΕΜ-Θ στην Ένωση συντακτών

18.30: Συνάντηση με το προεδρείο του ΤΕΕ στο Τεχνικό Επιμελητήριο (Ζεύξιδος 8)

20.00: Επίσκεψη στον Δ. Καλαμαριάς ,στην Διεθνή Έκθεση Ζωγραφικής στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Παρά θίν�αλός 2005 »

21.15: Στο αεροδρόμιο, συνάντηση με εργαζόμενους της Ολυμπιακής (συμβασιούχους και μόνιμους)

To Γραφείο Τύπου