Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
22/05/2007

Δήλώση Φώτη Κουβέλη, κοινοβ.εκπροσ. ΣΥΡΙΖΑ, για την άρνηση της JP MORGAN και του κ. Παπαμαρκάκη να προσέλθουν στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής

Η άρνηση της JP MORGAN και του κ. Παπαμαρκάκη να προσέλθουν στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η συνεδρίασή της, αναδεικνύει για άλλη μια φορά την πολιτική αναγκαιότητα σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης των «δομημένων» ομολόγων, και μάλιστα στη βάση των ζητημάτων που πρέπει ειδικότερα να διερευνηθούν, όπως τα θέτει η πρόταση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Εάν είχε συσταθεί η Εξεταστική Επιτροπή, με δεδομένες τις αρμοδιότητες και εξουσίες που έχει από το Σύνταγμα και το νόμο, κανείς δεν θα μπορούσε να αρνηθεί να προσέλθει, να εξεταστεί και να δώσει στοιχεία και πληροφορίες αναγκαίες για την ουσιαστική έρευνα της υπόθεσης.

Όλα τα κόμματα έχουν την πολιτική υποχρέωση να στηρίξουν και να αποδεχθούν την πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Η κάθε πολιτική δύναμη ας αναλάβει τις ευθύνες της.

To Γραφείο Τύπου