Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/09/2005

Σχόλιο του Ν.Βούτση για τη συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Ο Νίκος Βούτσης, υπεύθυνος Τύπου και ενημέρωσης και μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, δήλωσε τα εξής:

«Ο κ. Πρωθυπουργός κινείται πλέον με τον αυτόματο πιλότο ακραίων νεοφιλελεύθερων επιλογών.

Εξυμνεί τις πολιτικές, οι οποίες έχουν επί χρόνια εφαρμοστεί και έχουν οδηγήσει στην εξαιρετικά δυσχερή κατάσταση, την οποία ο ίδιος παρουσίασε και παραδέχθηκε, τόσο για τα μεγέθη της οικονομίας όσο και για την καθημερινότητα των πολιτών.

Με τη δογματική εμμονή του στα νεοφιλελεύθερα δόγματα, ονομάζει ο κ. Πρωθυπουργός ιδεοληψίες, την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων , την αντίθεση στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την ανάγκη για ριζική αναδιανομή του εισοδήματος των εργαζομένων, των λαϊκών τάξεων, των μικροσυνταξιούχων και βέβαια την ενίσχυση των ανέργων.

Ο κ. Πρωθυπουργός πράγματι πρωτοτύπησε, σε σχέση με το παρελθόν, καθώς δεν δεσμεύθηκε σε τίποτα και δεν έδωσε τίποτα προς τους οικονομικά ασθενέστερους, οι οποίοι πλήττονται κατ εξακολούθηση από τις αντικοινωνικές πολιτικές, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία που η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και η απίστευτη κερδοσκοπία κάνουν δυσβάστακτη τη θέση τους. Την ίδια ώρα επέμεινε σε μια πολιτική υπέρ των προνομιούχων και υπέρ της ασύδοτης κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Προσχηματικά, κατέθεσε προσδοκίες για το απώτερο και άδηλο μέλλον, σε σχέση με την αναγκαία βελτίωση των κοινωνικών δεικτών σε όλους τους τομείς.

Ο πολιτικός κυνισμός και η κοινωνική αναλγησία, ανεξαρτήτως προθέσεων, αναδεικνύουν διεθνώς, αλλά πλέον και στη χώρα μας, το απάνθρωπο πρόσωπο των λεγόμενων «εκσυγχρονιστικών» είτε «μεταρρυθμιστικών» πολιτικών που εμφορούνται από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα.»

To Γραφείο Τύπου