Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/05/2007

Επίσκεψη Αλαβάνου στον απεργό πείνας δήμαρχο του Ελληνικού κ. Χρ. Κορτζίδη

ΑΛ.ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΠΛΑΖ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος μαζί με τον Ευ. Αποστόλου, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνο για την αυτοδιοικητική πολιτική του ΣΥΝ, επισκέφθηκε σήμερα το Δήμαρχο του Ελληνικού κ. Χρ. Κορτζίδη, ο οποίος βρίσκεται στην 5η μέρα απεργίας πείνας για το πρόβλημα της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στην παραλία, και του εκδήλωσε τη συμπαράσταση του.

Μετά τη συνάντηση ο Αλ . Αλαβάνος δήλωσε:

«Ως Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς κατʼ αρχήν αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι που στηρίξαμε το συνδυασμό με το Χρήστο Κορτζίδη στο Δήμο του Ελληνικού. Η μάχη που δίνει σήμερα ο δήμαρχος και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, για την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία, είναι μια μάχη που αφορά σε όλο το λαό, και ειδικά στη νεολαία. Ένα κριτήριο πια για το αν είναι κανείς πλούσιος ή φτωχός, είναι αν έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στην παραλία, αν έχει δηλαδή έπαυλη στην παράλια, ή αν μπορεί να πληρώσει την είσοδο στις οργανωμένες πλαζ.  Αν είναι φτωχός και δεν έχει χρήματα,  θα πρέπει να περιοριστεί στη μπανιέρα του σπιτιού του. Εμείς στηρίζουμε πλήρως αυτό τον αγώνα. Καλούμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει το Σύνταγμα, όπου ο αιγιαλός είναι δημόσιο αγαθό, και να το κάνει αυτό γρήγορα, γιατί έχουμε μια απεργία πείνας του δημάρχου η οποία φθάνει στην 5η μέρα. Ζητάμε αυτά τα 60 στρέμματα της πλαζ και της παραλίας να δοθούν στη διαχείριση του Δήμου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση.

Καλούμε τους νέους και τις νέες να αρχίσουν να ρίχνουν τα συρματοπλέγματα και να αρχίσουν να μπαίνουν στις οργανωμένες πλαζ χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο. Πρέπει να δώσουν ένα μάθημα συνταγματικής νομιμότητας στην ίδια την κυβέρνηση της ΝΔ.»

Χρ. Κορτζίδης (Δήμαρχος Ελληνικού):

« Με την προσπάθεια που κάνουμε θέλουμε να συμβάλλουμε στη συζήτηση, στις διεργασίες και στις κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται τις τελευταίες εβδομάδες γύρω από τα προβλήματα του παραλιακού μετώπου. Και άλλες φορές έχει ξεσπάσει αυτό το πρόβλημα και μετά από λίγο καιρό ξεχνιέται και παραμένουμε στην ίδια κατάσταση. Νομίζω ότι η συγκυρία που διαμορφώνεται σήμερα μας επιτρέπει να είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι μπορεί να υπάρχει ένας καλύτερος συντονισμός και κλιμάκωση και τροφοδότηση αυτών των κινητοποιήσεων, έτσι ώστε να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Είμαστε σε επαφή με άλλους δήμους, με κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, με δίκτυα και κινήσεις πολιτών που ασχολούνται με αυτά τα προβλήματα, ενώ προγραμματίζουμε για μεθαύριο Πέμπτη στις 8μμ. μια συνάντηση αλληλεγγύης και συμπαράστασης εδώ στο Δημαρχείο Ελληνικού, και για τις 30 του μήνα μια γενική κινητοποίηση με κλείσιμο της πόλης και κάθοδο στην παραλία, όπου στις 12 η ώρα θέλουμε να ξηλώσουμε τα κάγκελα και να καθαρίσουμε τις ακτές, και το βράδυ στις 8 να οργανώσουμε μια μεγάλη συναυλία.»

To Γραφείο Τύπου