Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/05/2007

Δήλωση Π. Λαφαζάνη αναφορικά με το σχέδιο νόμου «Πώληση και Ταυτόχρονη Μίσθωση Ακινήτων του Δημοσίου, Μακροχρόνιες και Χρηματοδοτικές Μισθώσεις του Δημοσίου», που παρουσίασε σήμερα ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος Oικονομικής και Kοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου «Πώληση και Ταυτόχρονη Μίσθωση Ακινήτων του Δημοσίου, Μακροχρόνιες και Χρηματοδοτικές Μισθώσεις του Δημοσίου», που παρουσίασε σήμερα ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης, έκανε το παρακάτω σχόλιο:

«Με το σχέδιο νόμου, που κατέθεσε ο κ. Γ. Αλογοσκούφης, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για το ξεπούλημα όλων συλλήβδην των ακινήτων του Δημοσίου σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και την μετατροπή κατά πρωτοφανή τρόπο στη συνέχεια του Δημοσίου σε ενοικιαστή τους.

Η κυβέρνηση, με αυτού του είδους τις απαράδεκτες εισπρακτικές μεθοδεύσεις, δεν εξυπηρετεί μόνο την ιδιωτική κερδοσκοπία, επιβαρύνοντας δυσβάστακτα τους επόμενους προϋπολογισμούς και τις ερχόμενες γενιές, αλλά και κλιμακώνει την άκρως επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας νεοφιλελεύθερη στρατηγική της γενικής και συνολικής εκποίησης ό,τι του δημόσιου σʼ αυτόν τον τόπο».

To Γραφείο Τύπου